Önvallomás - Torjay Valter festőművész könyvbemutatója és kiállítása Celldömölkön

Képgaléria megtekintése2020.02.29. - 00:30 | Giczi Sándor

Önvallomás - Torjay Valter festőművész könyvbemutatója és kiállítása Celldömölkön

Torjay Valter festőművész, művészettörténész, festő-tanár festményeinek kiállítása nyílt meg február 28-án a celldömölki KMKK Móritz Sándor Galériájában.

Tóth Csaba festőművész megnyitójában kiemelte, Torjay Valter festészetének esszenciája, hogy az embert szűkebb és állandó környezetében ábrázolja. Visszatekintő kiállításának képei a választott, illetve az élethez kapcsolódó környezetről szólnak, amiken ott van a múlt iránti, szívbéli, őszinte nosztalgia. 

A képek egy része történetekkel teli világot ábrázol. Torjay Valternek mindig fontos volt, hogy festészetében a mögöttes tartalom is megjelenjen és átmenjen, érthetővé váljon a közönség számára. Igazi ihletforrása szimbolikus, ami egyfajta mágnesként van jelen képein: átadni az emberi érzéseket, jelenségeket.

A megnyitón köszöntőt mondott Hencz Kornél alpolgármester, a kiállítást Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész nyitotta meg. Az albumot Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó vezetője ismertette. Közreműködtek az Ádám Jenő Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.  

Kapcsolódó írásunk:

Önvallomás - Torjay Valter könyvbemutatója a Megyeházán

2019.12.20. - 07:00 | Büki László 'Harlequin'

Önvallomás - Torjay Valter könyvbemutatója a Megyeházán

Több mint három évtized alkotói időszakáról ad művészi áttekintőt Torjay Valter Önvallomás című albuma, ami a kalandos ifjúkor és a művésszé válás olvasmányos felidézése mellett 1986-tól napjainkig több mint 300 alkotáson (grafika, olajfestmény, monotípia) keresztül tárja az olvasó elé eddigi életművét.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás