Aranytorkok a vasútállomáson - A Szent Efrém Férfikar minikoncertje (videóval)

Képgaléria megtekintése2020.03.05. - 16:00 | Büki László 'Harlequin'

Aranytorkok a vasútállomáson - A Szent Efrém Férfikar minikoncertje (videóval)

25 városban ad rögtönzött minikoncertet a templomi kórusmuzsika népszerűsítéséért a Szent Efrém Férfikar. Negyedikként Szombathely vasútállomásának aulája volt a helyszíne a 20 perces zenei pillanatművészetnek.

A ma este 18:30-kor a toronyi plébániatemplomban fellépő férfikar négy rövid éneket adott elő a vasútállomás aulájában. Az első darab egy görög újévköszöntő ének volt, a második Bartók Béla "Négy régi magyar népdal" című műve, ami az első férfikarra komponált népdalfeldolgozása volt Bartóknak (1910 körül írta). A harmadik darab a zenei sokszínűség jegyében egy amerikai gospel volt Philipp György feldolgozásában, míg záródarabként Mahatma Gandhi kedvenc éneke, egy hindi vallásos dal (Ragupati rag raja ram) hangzott el Bubnó Márk feldolgozásában.

A minikoncert apropóját a templomi kórusmuzsika népszerűsítése adta, amire a pályázati forrást a Nemzeti Kulturális Alap biztosította.

A Liszt- és Magyarország Érdemes Művésze díjas Bubnó Tamás 2002-ben azzal a céllal alakította meg a Szent Efrém Férfikart, hogy a bizánci zenekultúra sokszínűségét bemutassák a nagyvilágnak. Az időközben Magyarország legnépszerűbb vokális együttesévé váló férfikar repertoárja rendkívül sokszínűvé vált, köszönhetően a tagság különleges zenei és kamarazenei képességeinek - az egyházi zene a középkortól napjainkig, kortárs kompozíciók, popzenei feldolgozások, gospelek és a magyar zeneszerző-óriások (elsősorban Liszt és Bartók) művei mind meghallgathatók a Szent Efrém Férfikar előadásában.



A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Soltész Mária 2020.03.06. - 10:25
De szerencsés, aki épp' arra járt!!!!!!! Ez csúcs! Terepmunka! Szuper!