Az Energy Dance Team betáncolja Szombathely lakótelepeit az AGORA jóvoltából

2020.04.01. - 00:10 | vaskarika.hu

Az Energy Dance Team betáncolja Szombathely lakótelepeit az AGORA jóvoltából

Csütörtökön Varga Jenő Jéglovag, pénteken pedig az ENERGY Dance Team táncos-koreográfusai mozgatják meg Szombathely lakótelepeinek erkélyközönségét. Az AGORA a #kulturfutar programmal az erkélyen tapsolóknak, az önkéntes karanténba vonult otthonmaradóknak szeretnék hétköznap esténként néhány perces élő produkcióval megköszönni az együttműködést.

A közösségi élmény azonban pótolhatatlan és hiányzik, ezért indítják útjára a #kulturfutar elnevezésű akciót. Az ötletet az adta, hogy estéről estére egyre többen tapsolnak az ablakokba kiállva este 8 órakor, így köszönve meg a koronavírus-járvány elleni küzdelemben résztvevők erőfeszítéseit. Azokért szól a taps, akik nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak.

Az erkélyen tapsolóknak, az önkéntes karanténba vonult otthonmaradóknak szeretnék hétköznap esténként néhány perces élő produkcióval megköszönni az együttműködést.

Szombathelyi művészek, animátorok, táncosok, énekesek vállalták, hogy ellátogatnak a város sűrűn lakott lakótelepeire, és azok terein mobilhangosítással szólítják ki a közönséget erkélyeikre. A cél, hogy közös tánccal, mozgással, énekléssel különlegessé tegyék az otthonaikba szorult szombathelyiek estéit.

Az első #kulturfutar április 2-án, csütörtökön este 18:30-kor indul. Az AGORA munkatársai Varga Jenő Jéglovagot, a város showmanjét - sportszakember, testnevelő-matematika szakos tanár, a Városi Diáksport Bizottság elnöke, a Vargaréna Skate park létrehozója - kérték fel az esti körútra.

Másnap, pénteken az ENERGY Dance Team táncos-koreográfusai mozgatják meg az erkélyközönséget.

A kultúra házhoz szállításában csütörtökön este dr. Nemény András polgármester is közreműködik.

Várják tehát a Joskar-Ola, a KISZ, a Derkovits, Olad és a Stromfeld lakótelep lakóit 18:30 és 20:30 között az erkélyekre, ablakokba egy közös táncra, mozgásra, muzsikálásra!

Pontos helyszínek:

18:30 
Joskar-Ola lakótelep: Pázmány P. krt. 2-22. tömbbelső (új park)

Majd ezt követően:

KISZ lakótelep: Krúdy 6. - Szent Flórián 30. közötti hátsó parkoló

Derkovits lakótelep: Váci 10-18. parkoló

Oladi lakótelep: Kassák Lajos u. - Bakó József u. belső udvar parkoló

Stromfeld lakótelep: Stromfeld u. 21-33.

Kapcsolódó írásunk:

Kultúra az otthonodban! - AGORA-programok kultúrkaranténban

2020.03.31. - 13:35 | vaskarika.hu

Kultúra az otthonodban! - AGORA-programok kultúrkaranténban

Helyszín: #MaradjOtthon

Dátum: 2020.03.31 - 05.31.

Az AGORA munkatársai a veszélyhelyzetben sem adták fel küldetésüket, hogy kultúrát közvetítsenek, csak éppen átköltöztek digitális felületeikre! Ismertetjük virtuális programjaikat.

Új hozzászólás