További korlátozások Szombathelyen

2020.04.14. - 15:40 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

További korlátozások Szombathelyen

Továbbra is lesznek lezárt parkolók, változnak a korhatáros vásárlás korlátozásai a piacon, valamint speciális menetrendet vezetnek be április 17-től.

Az április 10-én a kormányrendelet által a polgármester részére adott felhatalmazás alapján meghozott rendelet hatálya megszűnt. Azonban van olyan intézkedés, amit továbbra is fenntartunk, mivel azok nem tartoznak az átmeneti szigorító intézkedéseket biztosító kormányrendelet hatálya alá. 

Továbbra is zárva vannak az alábbi parkolók: 

- Fedett Uszoda és Termálfürdő parkolója
- Emlékmű alatti parkoló
- Csónakázótóval szembeni hotel melletti füves rész
- Csónakázótó nagyparkoló (Bartók Béla krt. és Kenderesi út által határolt parkoló)
- a tó körüli vendéglátó egységek melletti parkolók 
- a Sportliget parkolója
- Parkerdő parkolója. 

Felmérve a vásárcsarnok, a kereskedők és a vásárlók visszajelzéseit, április 17-től további korlátozást vezetünk be a Szombathelyi Vásárcsarnok területén a 65 év felettiek piaclátogatási lehetőségével kapcsolatban: a korhatáros vásárlás korlátozását 8:00 és 10:00 óra között határoztuk meg, ebben az idősávban kizárólag 65 év felettiek vásárolhatnak a piacon.  

Továbbá egy, a szabadnapi (szombati) menetrenden alapuló speciális menetrendet fogunk bevezetni Szombathely helyi autóbusz-közlekedésében április 17-e (péntek) üzemkezdettől a veszélyhelyzet megszüntetéséig. A menetrendi megoldás részletei elérhetőek lesznek a szombathely.hu, a savariaforum.hu oldalakon, illetve a Savaria Fórum április 18-i számában is.

A menetrend PDF formátumban ide kattintva letölthető.

Új hozzászólás