Zenei hírek: Macskanadrág, Honeybeast, Paliék, Ossian, New Friend Request dal és klippremierek

2020.04.15. - 12:15 | vaskarika.hu

Zenei hírek: Macskanadrág, Honeybeast, Paliék, Ossian, New Friend Request dal és klippremierek

Megjelent a tavaly decemberi '19-re lapot' után a második friss Macskanadrág dal és videóklip a készülő új korongról. A dallamos, középtempós 'Az én csajom' a zenekar elmondása alapján egy kis hétköznapi párkapcsolati dal. Budapest kiüresedett utcáin forgatott klipet a Honeybeast zenekar. Tarján Zsófi és Caramel duettje és a dalhoz készült videó a környezetrombolás és az aktuális helyzet mélységeit tárja fel. Megjelent a korábbi X-Faktort is megjárt Kovács Pali zenekarának első saját dala. Az Ossian zenekar a Forgószínpadhoz forgatott videót a hamarosan érkező Csak a jót nagylemezről. Megjelent a NEW FRIEND REQUEST új dala, Kovács Krisztián (Fish!) közreműködésével.

Macskanadrág klip -és dalpremier: Az én csajom címmel érkezett új dal a punk rockerektől

Megjelent a tavaly decemberi "19-re lapot" után a második friss Macskanadrág dal és videoklip a készülő új korongról. A dallamos, középtempós "Az én csajom" a zenekar elmondása alapján egy kis hétköznapi párkapcsolati dal, melyhez a frissen elkészült videó meglévő felvételek alapjaira építkezik, rajongók által beküldött fényképek felhasználásával, egy vicces, 2 perces montázs keretében. A nóta a hamarosan megjelenő új Macskanadrág lemezen lesz hallható, melyhez 11 dal készült el.

 

A zenekar ebben a dalban visszább vett a Macskanadrágra jellemző, gyors skate punk tempóból, és egy lazulósabb, középtempós szerzeménnyel jelentkezett. A felvételt a budapesti Grenma Studióban rögzítették a készülő lemez többi dalával együtt, melyhez már csak az utolsó szövegeken dolgoznak a végső énekfelvételek előtt. Legutóbb 2009-ben jelent meg Macskanadrág lemez, a "Porból lettél porrá leszel" az EDGE Records gondozásában került forgalomba, így 11 év elteltével nagyon lelkesen készülnek a punk rockerek a friss korongra.

Honeybeast Túlélő - Tarján Zsófi és Caramel duettje

Budapest kiüresedett utcáin forgatott klipet a zenekar. Tarján Zsófi és Caramel duettje és a dalhoz készült videó a környezetrombolás és az aktuális helyzet mélységeit tárja fel.

„Nem a sokadik karanténklipet akartuk megcsinálni. A dalt korábban írtam, alapvetően a klímahelyzetre, a Föld szétdarabolására és az ausztráliai erdőtüzekre reflektáltam benne. A vírushelyzet adta szituáció új dimenziót nyitott a Túlélőnek, melynek videójában már az aktuális helyzetet dolgozzuk fel." - foglalja össze Bencsik-Kovács Zoltán szerző-gitáros.

„Zsófi vendégművészként énekelt velem közösen egy dalt a jubileumi koncertemen. Az azonnali szimpátia mellett az is kiderült ott, hogy a hangszíneink tökéletesen passzolnak. Örömmel vállaltam el a Honeybeast felkérését. Bár nem volt könnyű megoldani a hangfelvételeket önkéntes karanténunk idején, a körülményekhez képest is nemzetközi színvonalú anyag született! - meséli Caramel. „Nagyon hálás vagyok, hogy egy ilyen szintű énekessel dolgozhattam. Caramel jubileumi koncertjén szerzett élmények a mai napig feltöltenek." - osztja meg velünk Tarján Zsófi.

 

„A klip címszereplője Kovács Panka - a 200 első randi tévésorozatból is ismert színésznő - tökéletesen formálta meg a Túlélőt. Az volt a cél, hogy két merőben különböző lelkiállapotot jelenítsünk meg, és Panka az önfeledt vidámság mellett a drámai mélységekhez is pillanatok alatt hozzáfért." - folytatja Bencsik-Kovács Zoltán.

A klip rendezője Ipacs Gergely így foglalja össze koncepcióját. „Olyan vizuális motívumot kerestem, ami szépen rímel a dal érzékeny duettjére, és kifejezi azt a kettősséget, amiben ma élünk. A közelmúlt mosolya, majd a hirtelen jött fenyegetettség érzése mindannyiunkban harcot vív. A Túlélő régi önmagát próbálja utolérni, megtalálni Budapest kihalt tereiben. A klipből kiderül, hogy vajon sikerül-e neki..."

Paliék dalpremier - Megjelent Kovács Pali és zenekarának első saját dala

A korábbi X-Faktort is megjárt szombathelyi Kovács Pali ezúttal zenekarral is tevékenykedik. Megjelent első daluk Nem félek címmel. 

 

Ossian dal- és klippremier: a Forgószínpadhoz forgattak videót a jövő héten érkező Csak a Jót nagylemezről

Stúdiós felvételekkel és a Barba Negra Trackben rögzített képsorokkal készült el a "Forgószínpad" videoklipje, mely az Ossian "Csak a jót" lemezének negyedik előzetes dala. A zenekar jövő hét pénteken (április 17.) megjelenő korongjának legfrissebb videója ismét Flasker Róbert és Radó Norbert (Photo InVisible) munkája.

A koncerten készült felvételeken a szemfüles rajongók akár még saját magukat is felfedezhetik, a stúdióban pedig betekinthetünk a háttérmunkálatokba Varga Zoltán (SongSong Productions) hangmérnökkel, a videóban a zenekar tagjai mind felbukkannak munka közben - érdekességképp Paksi Endre énekes egyszemélyes kórusként többszörösen is, hogy ez hogyan is néz ki, kiderül az alább megnézhető klipből.

 

Paksi Endre gondolatai és üzenete a "Forgószínpad" dallal kapcsolatban:

"Ez az egyik kedvenc dalom az albumról, nagyon érdekes kettősség jellemzi. Egyfelől zeneileg van egy kimondottan vidám, lendületes hangulata, pedig a verzékben az elrontott dolgaimról, a múltbeli hibáimról elmélkedek benne. Nagyon jó érzés számomra ezeket kiadni magamból, sajnos azt látom, hogy erre nagyon kevesen képesek, vagy hajlandóak. Müller Péter ezt az általános emberi tulajdonságot kundabuffernek nevezte el, az önbecsapás, az öntolerancia szervének. Nagyon szellemesen meg is jegyzi, hogy "ez a több milliárd nemes lovag és fájdalmas Szűzanya hogy tud maga köré ilyen pocsék világot teremteni: rejtély" :) Persze ez az önmagam iránti kettős mérce bennem is megvan sajnos, mint mindenkiben, de én legalább el és felismertem a létezését és próbálok tenni ellene..."

A "Csak a Jót" albumot nyitó címadó dal március elsején debütált szöveges videó kíséretében, ezt ennyi idő alatt már több, mint 330.000-en néztek meg, hatalmas népszerűségével a 11. legnézettebb magyar videó volt a megjelenést követően. Egy héttel később érkezett meg az új OSSIAN album első klipes dala - a hölgyeket Nőnap alkalmából köszöntötte a zenekar a "Követem vakon" című lírai balladával, mely már a második a tavalyi, már több, mint 2,6 milliós megtekintésnél járó "Gyönyörű Bolond" után, melyet a zenekar nőnapi ajándékként tett közzé. Ez az új dal is kifejezetten népszerű, hiszen 280.000-es megtekintés fölött jár. Harmadikként különleges, a zenekar tagjainak otthonában forgatott videoklippel futott be az "Aki előre néz" március végén, melyben a előzőekhez hasonlóan pozitív gondolatokkal teli dallal üzenték, hogy bár hiányzik a szabad világ, mindenkit arra buzdítanak, hogy ha csak tehetjük, maradjunk otthon, így is vigyázva szeretteinkre és a környezetünkben élőkre.

A "Csak a Jót" lemez eddig megjelent dalai és videoklipjei hivatalos lejátszási listán!

Az első dal premierjével egy időben indult el a zenekar honlapján, a ossian.hu címen az album előrendelése is, és a rajongók első egy hét alatti lelkesedése alapján a "Csak a Jót" már aranylemez volt, és továbbra is biztosan halad afelé, hogy megjelenés napjára már platinalemez legyen. A lemezborítót és a címadó dal szöveges videóját a 2019-es "A Reményhozó" borítójához hasonlóan a HammerWorld grafikusa, Devecz Ádám (Kalapács, Road, Depresszió, Moby Dick, stb.) készítette.

Egyszer majd... - Megjelent a NEW FRIEND REQUEST új dala, Kovács Krisztián (Fish!) közreműködésével

A budapesti, alapvetően modern metal vonalat képviselő NEW FRIEND REQUEST zenekar a második nagylemezéről hozott el egy rendhagyó klipes dalt, "Egyszer Majd..." címmel. A szám stílusában más, mint ez eddigiek, a Fish! zenekar frontemberének vendégeskedésével, aki egyben a dalszövegért is felelős. A két zenekart januárban láthattuk együtt a Barba Negra Music Club színpadán, de ennél sokkal régebbre nyúlik vissza az ismeretség, amiről a NFR énekese, Kerecsen László mesélt.

"Krisztiánnal 15 éves haverság van köztünk, emellett pedig közvetlen munkakapcsolatba is kerültünk, hiszen az utóbbi 3-4 (ki számolja?) Fish! klipen is közösen dolgoztunk. Ezekből adódóan azt gondolom, az együttműködés "miértje" egyáltalán nem meglepő, az viszont annál inkább, hogy a tőlünk megszokott metalos vonaltól elrugaszkodva, egy ránk annyira nem jellemző számot hoztunk össze.



Ez a dal annyira kilógott hangulatában a lemez atmoszférájából, hogy egyszerűen nem tudtuk hova tenni, viszont annál sokkal értékesebb volt számunkra, hogy a fiókban végezze. Ezért arra jutottunk, hogy ha már különc, legyen még különcebb. Toljuk meg a punk-rock vonalat, amihez a kulcs egyértelműen Krisztián volt!"

Az "Egyszer Majd..." énekfelvételeit Csongor Bálint (USEME, Subscribe) rögzítette és producerelte, csak úgy, mint a lemez összes dalának, ami 'LÉLEKGYILKOSSÁG' címmel hamarosan elérhető lesz az online zenemegosztókon!
A végső tökös hangzásért pedig Simon István (NO SILENCE STUDIOS) felelt.

A járványhelyzet miatt a NEW FRIEND REQUEST is lemondani kényszerült a tavaszi lemezbemutató turnéját, ezáltal a lemez kézzelfogható formában való terjesztésén jelenleg is dolgozik a zenekar. Az biztos, hogy beszerezhető lesz webshop segítségével az új korong, a hozzá kapcsolódó merch termékekkel együtt!

Új hozzászólás