400 család részére vásárolt élelmiszert a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

Képgaléria megtekintése2020.04.23. - 01:00 | Büki László 'Harlequin'

400 család részére vásárolt élelmiszert a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

400 család számára elegendő élelmiszert - készételkonzervet, száraztésztát, burgonyát, müzlit, tejet, kakaóport, leveskockát, ásványvizet - vásárolt 1.2 millió forint értékben a METRO áruházban szerdán a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. A vásárlást anyagi hozzájárulásból finanszírozta a jószolgálati szervezet.

Púposan megrakott tolókocsik és körülöttük sürgő karitászosok vonták magukra szerdán kora reggel a METRO áruházba érkező vásárlók figyelmét. A tetőződő járvány egyre több családot sújt egzisztenciálisan is, sok esetben akár mindkét szülő állásának elvesztésével. Rájuk is gondol, rajtuk is próbál segíteni a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász élelmiszercsomag-adományokkal. Ebben a helyzetben hatalmas segítséget jelent minden adomány és nagylelkű adományozó.

A szerda reggeli "nagy bevásárláshoz" dr. Kondor János, a Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének elnöke, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitatív Alapítvány kurátora járult hozzá egymillió forinttal, amit a jószolgálati szervezet még 200.000 Ft-tal kiegészített. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 2010 óta ápol jó kapcsolatot a nagylelkű adományozóval, akivel együtt indították el anno a Krízis-kamra programot (Vásárosmiskén, Nagylengyelben és Kemenespálfán).

"Jelenleg a raktárunkban 220 élelmiszercsomag van, a mai beszerzésből 400-at tudunk összekészíteni. Ezzel a kb. 620 csomaggal próbálunk meg a járvány időszaka alatt segíteni a nehéz helyzetben élő családokon. Tartalmas csomagokat állítunk össze, ami azt jelenti, hogy praktikus, "családanyai fejjel" átgondolt étkezési megoldásokat veszünk figyelembe. Olyan szempontokat, hogy mit tud azonnal adni egy szülő a gyermekének, illetve mit lehet elkészíteni különösebb főzőcskézés nélkül. Így kész- és instant ételeket válogattunk össze, például leveskockát, száraztésztát, kakaóport, müzlit, készételkonzerveket és burgonyát. Próbáltunk úgy gondolkodni, hogy azonnali és jó segítség legyen, amit adni tudunk ezzel" - mondta Tuczainé Régvári Marietta igazgató.

A kedvezményes és nagytételű vásárlásban jelentős szerepe volt Koronczai Ernő üzletvezetőnek és a METRO Kereskedelmi Kft-nek, akik a beszerzésben és az árumennyiség mozgatásában is segítettek.


Ezzel elfogyott a "muníció", az az anyagi forrás, amit a járvány során a nehéz helyzetben levők megsegítésére fordíthatott eddig a Karitász. Mit lehet tenni, ha elfogynak a csomagok, de a járvány kitolódik, elhúzódik? - vetődik fel a kérdés. Marietta asszony erre frappáns választ adott: "várjuk a következő "Kondor Jánosokat", akik úgy érzik, hogy adományaikkal a megváltozott körülmények miatt nehéz helyzetbe jutottak életét megkönnyíthetik, és segíthetik vele a mi szolgálatunkat". 

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a járvány kirobbanása óta, azaz 2020. márciusától a tegnapi napig bezárólag 7.230.010 forintot fordított élelmiszer és tisztítószer vásárlására, amivel az egyházmegyében több mint 10000 főn segítettek.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Pető Zsuzsanna 2024.04.01. - 18:50
Szeretném tudni a Koronczai Ernő telefonszámot vagy emailt.koszonom.
Évi 2024.04.02. - 11:09
Halló tudakozó, szeretném tudni a Mesterséges Megtermékenyítő állomás telefonszámát vagy emailt. koszonom.
BLH 2024.04.02. - 11:47
Évi: :)))
Zsuzsanna, kommentben nem szoktak kiadni telefonszámokat és elérhetőséget. Egy nyilvános linkkel segítünk:
https://www.metro.hu/aruhazak/szombathely