A Movement Academy-vel és Tóth Danival búcsúzott a #kulturfutar

Képgaléria megtekintése2020.05.02. - 00:10 | vaskarika.hu - Fotók: Varga András

A Movement Academy-vel és Tóth Danival búcsúzott a #kulturfutar

Május 1-én utolsó állomására, a Pázmány Péter utcába vitte a kultúrát az AGORA #kulturfutar programja. Az egy hónapos "karanténkultúra" zárásaként a Movement Academy és Tóth Dani lépett fel a lakótelep erkélyközönsége előtt.

Az AGORA munkatársai veszélyhelyzetben sem adták fel küldetésüket, hogy kultúrát közvetítsenek. Online felületeinken a veszélyhelyzet kezdete óta osztottak meg izgalmas tartalmakat az igényes kulturális élmények kedvelőinek. A közösségi élmény azonban pótolhatatlan és hiányzik, ezért indították útjára a #kulturfutar elnevezésű akciót. A cél az volt, hogy közös tánccal, mozgással, énekléssel különlegessé tegyék az otthonaikba szorult szombathelyiek estéit.

Április 02. és május 01. között minden hétköznap este a város sűrűn lakott lakótelepein mobilhangosítással szólították meg a közönséget és hívták ki a lakókat erkélyeikre. Meglátogatták a Joskar-Ola, a KISZ, a Derkovits valamint Olad, a Stromfeld és a Minerva lakótelep lakóit.

Az elmúlt 1 hónapban 72 alkalommal indultak az AGORA-MSH parkolójából, hogy a #kulturfutarokkal nyakukba vegyék a várost. Különleges, semmihez sem hasonlító élmény volt a város lakótelepein, az utcákon, parkolókban szórakoztatni az erkélyközönséget. Kivétel nélkül minden helyszínen nagy örömmel várták a közreműködőket. Eleinte még kicsit visszafogottan, majd egyre nagyobb lelkesedéssel köszönték meg a #kulturfutarok előadásait.

Két alkalommal a város nagy foglalkoztatóihoz is eljutottak. A TDK Hungary Corporation Kft. valamint a STYL dolgozóinak köszönték meg, hogy a veszélyhelyzet idején is dolgoznak. Mindkét cég hozzájárult ahhoz, hogy az önkormányzat által megrendelt maszkok a lehető leggyorsabban elkészüljenek és eljussanak a szombathelyi családokhoz.

Az utolsó héten arra kérték a közönséget, hogy ők döntsék el, hova vigyék „házhoz a kultúrát".  2647 szavazat érkezett, a voksok alapján állt össze az utolsó hét menetrendje.

#kulturfutarok:

Varga Jenő, Energy Dance Team, West Side TSE, Salsa La Vida Táncegyesület, Movement Academy, Ungaresca Táncegyüttes, Tóth Dániel énekes, zenész, Kovács Pali zenész, énekes.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás