A Savaria Horn Quartett szerenádkoncertezett a Derkovits lakótelep három pontján

Képgaléria megtekintése2020.05.29. - 01:15 | Büki László 'Harlequin'

A Savaria Horn Quartett szerenádkoncertezett a Derkovits lakótelep három pontján

Május 28-án a Derkovits lakótelep három pontjára jutott el a komolyzenei kultúrfutár, azaz a Savaria Szimfonikus Zenekar HangKözTér programja. A lakótelep erkélyközönsége ezúttal a zenekar tagjaiból álló Savaria Horn Quartett koncertjét élvezhette.

A Savaria Horn Quartett kürtművészei - Kovács Róbert, Szabó Levente, Pálkövi Dániel, Vlasits Gábor -  fújták el a felhőket csütörtökön este a Derkovits lakótelep három pontján. A Váci Mihály utcában két helyszínen is felléptek, a minikoncert harmadik állomása a Domus mögötti parkoló volt.

A repertoár szokásosan mindhárom helyszínen ugyanaz volt: vadászok domináltak az elején (Weber Vadászkórus, Alfred Diewitz  A vadász hazatérte), majd egy-egy Schubert és Schumann darab következett, végül egy, a Beatles által is sikerre vitt szerzemény, az Ain't She Sweet hangzott el zárásként.

A közönség szimpátiáját és figyelmét ismét elnyerte a Savaria Szimfonikus Zenekar kamaraegyüttese, a második helyszínen pedig minden darab után egy Opel-autókürt (lánykori nevén duda) is "megtapsolta" a rezes tesókat...

Az eseményt jelenlétével megtisztelte a városrész önkormányzati képviselője, Horváth Soma alpolgármester.

A HangKözTér programjának következő fellépője június 2-án a Fuvola Quartett (Joó Nikoletta, Béres Ottó, Lukács Krisztina, Szakályné Szalai Mária - fuvola művészek) lesz:

18.30 - KISZ lakótelep: Szent Flórián krt. 41 mögötti parkoló (focipályánál)

19.00 - KISZ lakótelep: Károly Róbert 12. előtti parkoló

19.30 - KISZ lakótelep: Krúdy Gyula utca 8-10.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás