Egy hatalmas buli - 24 órás online vetélkedő

2020.06.07. - 00:24 | Ady DÖK

Egy hatalmas buli - 24 órás online vetélkedő

24 óra, ami nem 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás, hanem 24 óra munka, s mégis hatalmas buli - Ha megkérdezzük a közvéleményt, hogy mi a középiskolás élet legnagyobb kihívása, valószínűleg az lesz az egybehangzó válasz, hogy az érettségi. Van azonban a diákoknak egy egyre szélesebb köre, akik más választ adnak erre a kérdésre. Ők szent esküt tesznek, hogy az iskolaév legnehezebb, legmeghatározóbb eseménye nem más, mint a 24 órás vetélkedő.

Egy győri szervezőcsapat kínálja ezt az élményt, és aki bevállalja, az fel kell készüljön egy kihívásokkal teli, testet és szellemet egyaránt igénybe vevő, ám egyúttal hatalmas élményre. Ebben az évben azonban ezt is megváltoztatta a vészhelyzet. A szokásos 8-10 középiskola egyenként 35-50 diákját, szervezőket, pedagógusokat és a zsűrit is felvonultató, hagyományos, nagy rendezvényről nem lehetett szó.

A diáksereg azonban nem tudta elképzelni, hogy akár egy iskolaév is 24 órás vetélkedő nélkül teljen, ezért arra kérték szervezőket, hogy az online tér keretein belül próbálják megszervezni a várva várt eseményt. Szerencsére kérésük meghallgatásra talált, talán azért is, mert a szervezőknek is hiányzott a buli.


Június 6-án, szombaton reggel 9 órakor vette kezdetét a megmérettetés, melyre 10 csapat jelentkezett szerte az országból. A teljesség igénye nélkül a versenyzők között találjuk például Szolnok, Győr, Sopron, Zalaegerszeg, Nagybajom vagy Cegléd csapatait is. A vetélkedőknek mindig van egy témája, az első online megmérettetésben a diákoknak egy jégkorszakba süllyedt világban az élet megszervezését és a Nap újraindítását kell megoldaniuk.

A vetélkedő tényleg 24 órán keresztül zajlik; a versengőknek videókat, koreográfiákat, dalszövegeket kell elkészíteni és előadni. A 14-20 fős csapatok a veszélyhelyzet korlátozásait betartva, kisebb csoportokban dolgoznak. Ám egy dolog nem lehet kérdés: a végeredmény most is biztosan 24 óra kemény munka és hatalmas buli után születik meg.


Új hozzászólás