Könyvajánlók a novum publishing kiadótól

2020.06.25. - 14:30 | vaskarika.hu

Könyvajánlók a novum publishing kiadótól

A novum publishing kiadó három könyvújdonságát olvashatják alábbi ajánlónkban.

Europaturm - I. kötet

Légrádi Horváth Péter

Az Egyesült Európa olyan része a világnak, ahol mindenkinek van helye. Kivéve persze, ha nem nyugat-európai, mert akkor egy kicsit - vagy nem is annyira kicsit - gyanakvóbban néznek rá. Kelet-Európát hatalmas szakadék választja el a nyugattól, akkora, hogy szinte áthidalhatatlan - kelet-európai soha nem válhat nyugativá. Ott még létezik nemzeti identitás, népek kultúrája, amelyet a központosított Nyugat-Európában a leghatározottabban próbálnak visszaszorítani. Talán a központosított hatalomban elinduló bomlás, talán a kívülről érkező összehangolt támadássorozat következményeként, de az idilli társadalom összeomlik, s káosz uralkodik el a világban.

Életrajz:

Légrádi Horváth Péter 1987. március 27-én született Romániában, Szatmárnémetiben. Újságírónak tanult a Kodolányi János Főiskolán. A diploma megszerzése után főként operatőrként, videóvágóként dolgozott. Hobbija a fotózás és az írás. Az Europaturm című kétkötetes regény az első megjelent regénye. Világéletében a kreatív alkotásra, és önmaga művészetekben való megtalálására törekedett. Noha Romániában született, tősgyökeres dunántúlinak érzi magát. Győr mellett több helyen élt Fejér megyében is. 32 éves korára érezte végképp úgy, hogy sok, magából kiírandó gondolat gyülemlett fel benne. Ez vezetett végül első regénye megírásához.

 

Europaturm - II. kötet

Légrádi Horváth Péter

Európa gyarmattá vált. A korábban pacifista, gyenge Amerika rövid idő alatt megszervezve magát, gyorsan csapott le és semmisítette meg az évszázada létező, hagyományokra épülő rendszert, melyet a belső hatalmi harcok igencsak megkönnyítettek. Összefogtak az elnyomott, másságuk, eltérő szokásaik, kultúrájuk, identitásuk miatt kirekesztett népek, és kivették a harcból a részüket, ám annak, amit elértek, nagyon nagy ára volt. Nemcsak Európát, annak vezetőit semmisítették meg, hanem - tudtukon kívül - valami sokkal többet... Létezik még egyáltalán a Föld nevű bolygó, vagy már csak a kolonizált planéták senki által sem látogatott könyvtáraiban él a valamikori hősök és gonoszok emléke?  

Szerelem a harmadik világból

Magdus Erika

Amikor az ember feje felett összecsapnak a hullámok, gyakran elveszíti a lába alól a talajt és összeomlik. Ám nem mindenki teheti ezt meg, hiszen ha felelősek vagyunk valakiért és nincs támasz a hátunk mögött, akárhogyan is, de ki kell tartani, és megtalálni a kiutat a gödörből. De vajon minden nehéz helyzetből van kiút? Miben reménykedhet egy egyedülálló, fiát egyedül nevelő dolgozó anya, talán a mesebeli hercegben? Miért ne? Hiszen álmodni jó...

Életrajz:

Magdus Erika 1969.07.03-án született Balassagyarmaton. A Nagylóci Általános Iskolában végezte tanulmányait. Végzettsége nyolc általános, 33 éve Szécsényben, az elektronikai üzemben gyári munkás, operátor feladatkörben. Özvegy, Rimócon él fiával. Hobbijai a versírás és a kirándulás.


Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Pásztor Erika 2021.02.03. - 15:01
Nagyon jónak vélem a könyvet, az érzelmek teljes skáláját bemutatja. Evyszer a magasba emel, majd később a mélybe zuhan az érzelmekben. A szerző megmutatta, hogyan is kell sírni és nevetni egyszerre. Ha nem olvastan volna el a könyvet, egy irodalmi remekművel lennék szegényebb. Köszönöm szépen!