Balatonfüredi cukrász nyerte az év fagylaltja díjat

2020.07.07. - 17:30 | MTI / fmc.hu - Fotó: Kiss László / fmc.hu

Balatonfüredi cukrász nyerte az év fagylaltja díjat

Dobó Norbert balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja, és ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 1998 óta minden évben megszervezi szakmai megmérettetését. A koronavírus-járvány miatt rendhagyó idei verseny döntőjét kedden tartották Budapesten.

Az országos megmérettetésen a szakértő zsűrinek a mámoros málna, a zöldcitrom egy csipetnyi mentával, a mámoros fügés csoki, a tonka-mogyoró affogato, a passió-karamell, a törökmézes vanília, a szőke tündér, az őrült szezám, az arany dió, a Modena kincse, a narancsos kávé, az alföldi angyalbögyörő és a Vidróczki közül kellett kiválasztani a legjobbat.

A Füredi Fagyizót képviselő Dobó Norbert fagylaltjai mögött két harmadik helyet osztottak ki: Somogyi Renáta a gyenesdiási Bringatanya Fagyizóból zöldcitrom egy csipetnyi mentával elnevezésű művével, illetve Koncz Andrea a gödöllői Sissi Fagyizóból a Modena kincsével egyaránt bronzérmes lett.  

Dobó Norbert, a Füredi Cukrászda tulajdonosa elmondta, hogy mindkét kreációjuk igazi csapatmunka volt. A passiógyümölcsös karamell jól illeszkedik a nemzetközi trendekhez. Az ízt és az állagot egy kis pekándióval tették különlegessé: „A törökmézes vaníliát egy étteremben felszolgált Esterházy-torta inspirálta, amit utána egy kicsit továbbgondoltunk." 


Fotó: Kiss László / fmc.hu

Új hozzászólás