Latin Party az Ó-Ebergényi-kastélyban

Képgaléria megtekintése2020.07.14. - 00:25 | Misel

Latin Party az Ó-Ebergényi-kastélyban

Azt mondják, hogy a tánc függőleges kifejezése egy vízszintes vágynak. Nem tudom már, hol hallottam ezt, de minden bizonnyal fokozottan igaz a latin táncokra. Salsa, bachata, tangó és társai - telve erotikával és egy életérzéssel. Ha profánabbul szeretném megfogalmazni, úgy is mondhatnám, hogy a szexnek azon válfajai, amit nyilvánosan is csinálhatunk, nagyobb botrány okozása nélkül.

Szombaton este ebben az élményben lehetett része annak, aki ellátogatott a vasszécsenyi Ó-Ebergényi-kastélyba, ahol is Latin Partyt tartottak. A kastély, az elmúlt időszak felújítási munkálatainak köszönhetően jelentősen megújult. Helyet ad mindenféle rendezvénynek, kedvelt helyszíne esküvőknek, és hogy a szolgáltatást még teljesebbé tegyék, tíz hálószobát is kialakítottak a padlástérben. 

Ezen az estén vacsorával is szolgáltak a betérőknek. Jómagam vendégként vettem részt a rendezvényen, Erdős Zoltán, az est házigazdája meghívására. Zoltán nagyon sokoldalú személyiség: amikor nem egy repülőtér ügyes-bajos dolgait intézi, szívesen szervez hasonló, táncos esteket, régóta ügyesen fényképez, és fotói időről időre feltűnnek magazinunk oldalain is. A résztvevők jórészt valamelyik szombathelyi táncklub lelkes látogatói, és mint a műfaj rajongói, elmennek minden olyan rendezvényre, ahol e szenvedélyüknek hódolhatnak. A bezártság hónapjai után pedig még nagyobb becsben vannak a táncos programok.

A társaság nagy része ismerős, és kis csoportokban bújtak össze egy kis tereferére a táncok között. Ha a hangulat kicsit leülni látszott, egy afféle moderátor vette át az irányítást, Vati Isván személyében, aki gyakorlott táncosként megmozgatta az egész csapatot, hangosan vezényelve a különféle lépéskombinációkat. Ahogy megfigyelhettem, profitól a kissé kezdőig, mindenki képviseltette magát, talán csak férfiemberből volt némi deficit. Szerencsére, úgy tűnik, hogy a tánctanulás kezd újra divatba jönni. Amellett, hogy nem kis része a műveltségnek, társasági kultúrának, de kitűnő testmozgás is, és nem utolsósorban remek közösségformáló, sőt, akár az ismerkedésben, párkeresésben is segíthet.

Talán a kastély barokk falai más dallamokhoz szoktak, de ezen az estén biztosan nem bánták, hogy a pergő ritmusok és tüzes dallamok annyi élettel és vidámsággal töltötték meg a termeket. Ölelések, nevetés és felhőtlen öröm jellemzett mindenkit, olyan felszabadultság, amelyet igen nagy bajok után megmenekülve érez az ember. Várjuk a következőt!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás