Rendhagyó időpontban a hárfafesztivál - Augusztus elején rendezik meg Gödöllőn a Királyi Kastélyban a 22. fesztivált (aug. 6-9.)

2020.07.29. - 12:15 | vaskarika.hu

Rendhagyó időpontban a hárfafesztivál - Augusztus elején rendezik meg Gödöllőn a Királyi Kastélyban a 22. fesztivált (aug. 6-9.)

Helyszín: Gödöllő

Dátum: 2020.08.06 - 09.

Rendhagyó időpontban, augusztus 6. és 9. között, csütörtöktől vasárnapig, magyar hárfaművészek sokszínű koncertjeivel várja az MVM Koncertek a már 22. hárfafesztiválon, Gödöllőn, a Királyi Kastélyban a hárfa szerelmeseit. A világjárvány miatt kialakult különleges helyzetben a koncerteken a nézők csak korlátozott számban vehetnek részt, és maszk viselése is ajánlott! Családtagok ülhetnek közvetlenül egymás mellett, egyébként a rendezők törekednek a székek közötti megfelelő távolság biztosítására.

Augusztus 6-án, csütörtökön este 7 órakor Vigh Andrea, a fesztivál alapítója és művészeti vezetője szóló esttel nyitja meg a fesztivált. Koncertjén az ötezeréves hangszer nagyon széles repertoárja lesz hallható a középkortól napjaink zenéjéig. Pénteken este Goda Sára és Razvaljajeva Anasztázia közös estjén kéthárfás művek is előadásra kerülnak. Jenei Erzsébet Junior Prima-díjas hárfaművész szombaton este, Tallós Álmos, a Szegedi Hárfaverseny 2019-es győztese pedig vasárnap este ad szólóestet. Vasárnap délelőtt 11 órakor Vigh Andrea ingyenes hárfabemutató koncertjén a gyermekek vehetik birtokukba a fesztivált. Idén sem maradhat el a hárfakiállítás, ahol az érdeklődő felnőttek és gyerekek megtekinthetik Anne-Marie és Gérard David (Svájc), valamint a Lyon&Healy és a Camac hárfagyárak csodálatos hangszereit.

Az ingyenes délelőtti koncertre regisztrálni kell az e-mail-címen.

22. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál

Augusztus 6-9. (csütörtöktől vasárnapig)

Gödöllői Királyi Kastély

A koncerteken 120 néző vehet részt, a jegyeket regisztrációval foglalhatják le. A jegyeket az elmaradt koncertek helyett is igényelhetik nézőink a regisztrálás sorrendjében.

Regisztráció az e-mail-címen.

Augusztus 6. (csütörtök), 19 óra - Gödöllői Királyi Kastély, Díszterem

Vigh Andrea hárfaestje

O'Carolan: Üdvözlés, Brian Boruh: Induló, Cabezon: Pavan és variációk, Purcell: Ária és rondó, Croft: Sarabande és Ground, Händel: Chaconne, Glinka: Noktürn, Donizetti: Lammermoori Lucia - kadencia, Durand: Keringő, Debussy: Arabeszk, Holdfény, Tournier: A reggel, Salzedo: Éji dal, Smetana-Trnecek: Moldva-fantázia


Augusztus 7. (péntek), 19 óra - Gödöllői Királyi Kastély, Díszterem

Goda Sára és Razvaljajeva Anasztázia hárfaestje

Renié: Les Pins de Charlannes, Andrès: La Ragazza, Respighi: Siciliana, Connesson: Toccata, J. S. Bach-Renié: Piéce en sol, J. S. Bach-Kurtág György: Nun komm'der Heiden Heiland, BWV 599, Christe, du Lamm Gottes, BWV 619, Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit, BWV 106 (Actus Tragicus), Kowalski: Ticking Clocks, Debussy: En Bateau, Andrès: Parvis

Augusztus 8. (szombat), 19 óra - Gödöllői Királyi Kastély, Díszterem

Jenei Erzsébet hárfaestje

Rameau: L'Entretien des Muses, L'Egyptienne, Liszt: Consolation, no. 3, Pearl Chertok: Around the clock suite - I. Ten past two II. Beige nocturne III. Harpicide at midnight, Debussy: Arabeszk, Godefroid: Szilfek tánca, Satie: Gnossienne, no. 1, 3

Augusztus 9. (vasárnap), 11 óra - Gödöllői Királyi Kastély

Hangszerek Világa - A hárfa sokszínűsége

Hárfabemutató koncert gyerekeknek, műsorvezető: Vigh Andrea hárfaművész

Közreműködik: Gulyás Csilla hárfaművész

(A belépés díjtalan, de regisztrálni kell az e-mail-címen!)

Augusztus 9. (vasárnap), 19 óra - Gödöllői Királyi Kastély, Díszterem

Tallós Álmos hárfaestje

Scarlatti: A-dúr szonáta, K. 209, Godefroid: Szilfek tánca, Tournier: Erdőben a forrásnál, Paris-Alvars: A mandolin, Cardon: f-moll szonáta, Damase: Sicilienne Varièe, Tallós Álmos: A táncoló nyár, Prelűd, Fauré: Impromptu, op. 86

Művészeti vezető: Vigh Andrea

Helyfoglalás a regisztrálás sorrendjében!

Jegyárak: Vigh Andrea - egységesen 4.000 Ft, Goda Sára, Jenei Erzsébet és Tallós Álmos - 2.000 Ft

Jegyek megvásárolhatók a kastély jegypénztárában, tel.: 06-28-410124, a Zeneakadémia jegypénztárában Budapesten, a www.jakobikoncert.hu honlapon (Jegyvásárlás menüpont) és megrendelhetők a e-mail-címen.

Koncertenként 40 jegyre az elmaradt koncertek jegytulajdonosai regisztrálhatnak kizárólag az e-mail-címen.

A jegyvásárlókat is kérjük, jelezzék ezen az e-mail-címen, hányan szeretnének egymás mellett ülni.

Új hozzászólás