Újra az orgonáké a főszerep Szombathelyen (aug. 13.)

2020.08.13. - 00:15 | vaskarika.hu

Újra az orgonáké a főszerep Szombathelyen (aug. 13.)

Helyszín: Szombathely

Dátum: 2020.08.13.

Augusztusban újra az orgonáké a főszerep! A Filharmónia Magyarország színes programjai által betekintést nyerhetünk ennek a páratlan hangszernek a birodalmába, megismerhetjük különlegességeit, amelyeket sokan nem is sejtenek. Szombathelyen a sorozat különböző állomásait számos érdekes hangszerpárosítás és az orgona-énekhang együttese kíséri.

Az OrgonaPont idén közel 40 városban, több mint 50 koncerttel várja kedves közönségét. Többek között Szombathelyen is találhatnak programot az érdeklődők.

Az OrgonaPont következő hangversenyére augusztus 13-án 20 órakor kerül sor Szombathelyen. Ruppert István orgonaművész és Szutrély Katalin szoprán énekesnő Belcanto című estjét hallhatja a közönség. Szutrély Katalin énekesnőként elsősorban a dal- és oratóriumirodalom területén mozog. Repertoárját döntően Handel, Bach, Michael és Joseph Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Mendelssohn, Schumann és Brahms művei alkotják. Szólistaként rendszeresen fellép Magyarország legfontosabb koncert-helyszínein. Ruppert István Európa szinte valamennyi országa mellett koncertezett és előadásokat tartott Japánban, Brazíliában és az USA-ban is. 2009-ben Megyei Prima - díjat, 2020-ban Liszt-díjat kapott. 2020. január óta a győri Bazilika kántor-karnagya.


Engedje, hogy Önt is elvarázsolja az orgona hangja által életre hívott hangulatok széles skálája.

Az orgonakoncertre jegyek válthatók a Líra Könyváruházban (Szombathely, Kossuth utca 8/3.), online a www.jegymester.hu oldalon, valamint az előadás előtt a helyszínen. További információ a programokról a www.filharmonia.hu weboldalon található.

Kapcsolódó írásunk:

Egy éjszaka a hangszerek királynőjének birodalmában (aug. 8.)

2020.07.29. - 00:15 | vaskarika.hu

Egy éjszaka a hangszerek királynőjének birodalmában (aug. 8.)

Augusztusban újra az orgonáké a főszerep! A Filharmónia Magyarország színes programjai által betekintést nyerhetünk ennek a páratlan hangszernek a birodalmába, megismerhetjük különlegességeit, amelyeket sokan nem is sejtenek. Országszerte különleges hangszerpárosításokkal várja közönségét az OrgonaPont, augusztus 8-án pedig még az éjszaka is a hangszerek királynője birodalmáról szól.

Új hozzászólás