Biciklis élménytúrák, Csendkirály, Best of Maksa - Pörgős augusztus a Herényiek Házában (aug. 14-29.)

2020.08.12. - 15:15 | vaskarika.hu

Biciklis élménytúrák, Csendkirály, Best of Maksa - Pörgős augusztus a Herényiek Házában (aug. 14-29.)

Helyszín: Szombathely, Herényiek Háza

Dátum: 2020.08.14 - 29.

A Herényi Kulturális és Sportegyesület 2020 augusztusában nagy hangsúlyt fektet fő közművelődési feladataira, így erősíteni kívánja a közösségek szervezésében, fejlesztésében, további bővítésében vállalt szerepét.

Biciklitúrák

Több éves hagyományra nyúlnak vissza nagy sikerű biciklitúráik is. A Herényi Kulturális és Sportegyesület szervezésében legközelebb augusztus 14-én különleges, csillagnéző, éjszakai biciklitúrán kerekezhetnek a túrázók, míg augusztus 22-én, a hosszúhétvége egyik üdítő programja lehet a rohonci biciklitúra, egy kis fürdőzéssel egybekötve. Utóbbi túránál a szervezők folyamatosan figyelemmel kísérik az aktuális járványügyi helyzetet, így ha az kedvezőtlenül alakul Ausztria tekintetében, akkor ugyanebben az időpontban

Augusztus 14. (péntek)

20.00 - Út a csillagok alatt (éjszakai bicikli túra)

Az indulás /érkezés helyszíne: Herényiek Háza (9700 Szombathely Béke tér 7.)
Az indulás időpontja:
20:00

A túra útvonala: Szombathely - Sé - Torony - Dozmat
Látnivalók, élmények:
csillagnézés a Gothard Amatőr Csillagászati Egyesület közreműködésével

Távolság: 22 km

Átlag tempó: 15 - 20 km/ h

Facebook-esemény ITT!

Augusztus 22. (szombat)

8.00 - Fürdőzés Rohoncon (Rechnitz)

Az indulás / érkezés helyszíne: Herényiek Háza (Szombathely Béke tér 7.)
Az indulás időpontja:
8:00

A túra útvonala: Szombathely - Bucsu - Bozsok - Rohonc (Rechnitz)

Távolság: 38 km

Átlag tempó: 15 - 20 km/h

Facebook-esemény ITT!

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt és gurulni vágyót! 

A biciklis élménytúrákra előzetes jelentkezés szükséges! A részvétel díjtalan!

Email: info@herenyiek.hu
Telefon: +36 30 585-8322


Csendkirály

Az elmúlt időszakban megnövekedett a közművelődési igény a csendesebb, elmélyülést segítő programok iránt, ennek megfelelően a ház augusztusi programjában megjelenik ez a motívum.

Augusztus 15-én első alkalommal rendezik meg Csendkirály című közösségi programnapjukat, ahol a csend lesz a főszerepben. Különböző hangtalan foglalkozásokkal, drámajátékkal, némafilm-vetítéssel, valamint a csendet feldolgozó zenei programmal készülnek erre az alkalomra. A legcsendesebb résztvevők ajándékot kapnak.

Augusztus 15. (szombat)

Helyszín: Herényiek Háza (9700 Szombathely, Béke tér 7.)

14.00-15:30 ALKOSS TÖRTÉNETET CSENDES JÁTÉKOKKAL!

Kreatív kézműves műhely a 6-10 éves korosztálynak
Foglalkozásvezető: Sinkáné Timár Andrea, Milkóné Fogl Anna

14.00 - NÉMAFILMVETÍTÉS

A tolonc - magyar játékfilm, 1914, rendezte: Kertész Mihály ('64)

Angyal Liszka, a torockói parasztlány haldokló nagybátyjától tudja meg, hogy anyja tizenhat éve megölte apját, aki féltékenységével gyötörte. Ördög Sára, a bűnös asszony börtönbe került, s nem tudni, él-e még. Liszka a temetés után a városba megy, és beáll cselédnek Kontráékhoz. Kontráné fia, Miklós első látásra beleszeret, Kontráné azonban lopással vádolja és visszatoloncoltatja a falujába. Elkeseredésében öngyilkosságra szánja el magát. A kocsmába megy, hogy borba keverve vegye be a mérget. Ott találja Ördög Sárát, akinek közben letelt a büntetése. Mire megissza a méreg felét, az idős asszony szavaiból rájön, hogy ő az anyja. A nagy meglepetéstől elájul. Ördög Sára maga is rosszul lesz a megrázkódtatástól. Felhajtja a mérgezett ital maradékát és néhány perc múlva lánya karjában leheli ki lelkét. Liszka fiatal szervezete legyőzi a méreg káros hatásait, néhány hét múlva felgyógyul. Közben lelepleződik a valódi tolvaj, kiderül ártatlansága. Kibékül Kontránéval, és Miklós felesége lesz.


15.00 - CSUPA CSEND MINDEN!

Csendes drámajátékok felnőtteknek
Foglalkozásvezető: Devecsery László író, költő, rendező

16.00 - A CSENDKIRÁLY ÉS A ZENE

Előadás a zene és a csend kapcsolatáról
Előadó: Horváth Imre karnagy

A belépés díjtalan!

A legcsendesebb résztvevőknek kis ajándékkal kedveskednek!

Kérnek mindekit, hogy a Herényiek Háza környékén és területén csendesen közlekedjenek!

Facebook-esemény ITT!

Herényi Heti Piac: várják az árusok jelentkezését

Új, a herényi hagyományokat megelevenítő, közösséget szolgáló program indul 2020. augusztus 28-án, pénteken 13 órától: útjára indul a Herényi Heti Piac, mely ettől az időponttól kezdve minden pénteken 13:00 és 19:00 óra között várja a vásárlókat a Herényiek Háza udvarán.

Régi közösségi igénynek tesz eleget ezzel a Herényi Kulturális és Sportegyesület, hiszen a herényi értékőrzés egyik elfeledett hagyományát éleszti újra a szervezet. Nem szimpla termelői piacot, és nem is egy egyszerű kirakodóvásárt tervez az egyesület a heti piac elindításával. Egy új, a gasztronómiai, kézműves értékeket középpontba állító, közösségi piaci élményt megteremtő programsorozatot indul útjára.

Az árusok számára már elérhető a jelentkezés, bővebb információ ITT!

Facebook-esemény ITT!

Maksa Zoltán Herényben!

Augusztus 29-én, szombaton este 19 órától a Herényiek Háza színpadára érkezik Maksa Zoltán.

Maksa Zoltán - Boldogtalan vegyészlaboránsból lett hivatásos nevettető. A gépjárműoktatók és anyakönyvvezetők védőszentje két humorfesztivál elismerés után - 1982 és 90 - 1991-ben robbant be a köztudatba, melynek nyomán a mai napig „Híradó" a keresztneve, s kénytelen az utcán álbajuszt ragasztani, hogy ne ismerjék fel.

Színpadon mindig belelkesedik, s képes akár 5 órán keresztül is standupolni, ezért a művész 30 perc utáni eltávolításáról a rendező szervnek kell gondoskodnia! A néhai Nagy Bandó tanítvány hosszú várakozás után jegyezte el magát egy Karinthy gyűrűvel, ugyanakkor 3 szem bonbonjával előszeretettel tikitakizik két lánya közül a kisebbik, akivel jelenleg együtt végzi az általános iskola hiányzó osztályait.

Zoltán saját bevallása szerint nem lenne jó riporter, miután nem érdekli az alany. Eddigi egyetlen riportját épp ezért saját magával csinálta 50. szülinapja alkalmából „Öninterjú" címmel, mely könyv alakban is megjelent, sőt, szépen fogy! Már csak a fedlap, meg vagy két oldal maradt belőle, hála a kutyának! Ő az, aki Mikroszkópon keresztül vizsgálta a közéletet, míg létezett az a csöpp színház, s jelenleg késői ifjúságát éli. Szerelmes az autójába, éppen ezért márkahű, és alig hajlandó kiszállni belőle, illetve fogalmazzunk pontosan: így 60 felé közeledve alig tud...

A hétköznapokban is az arcán tartózkodó mosolya elmondása szerint nem idegi alapon van, inkább arc poetica, mert szerinte "ebből kapnak a legkevesebbet manapság az emberek... Lüktet, pulzál, mint egy EKG, fellép, nevettet, ír, olvas, kabarézik, zenél, úgyhogy Maksa Zoltánról 38 éve elmondhatjuk: nem csak létezik, él is!...

Jegyár:

Elővételben 1990 Ft, aznap a helyszínen 2490 Ft

Online jegyvásárlás ITT!

Személyes jegyvásárlás a Herényiek Házában 2020. augusztus 10-től, hétfőtől hétköznaponként 10:00 és 14:00 között.

Facebook-esemény ITT!


Új hozzászólás