Müller Péter Sziámi AndFriends & Romano Drom közös turné

2020.08.14. - 00:15 | vaskarika.hu

Müller Péter Sziámi AndFriends & Romano Drom közös turné

10 állomásos közös turnéra indul a Müller Péter Sziámi AndFriends és a Romano Drom. Az előbbi underground hagyományőrző zenekar koncertjein az elmúlt 40 év terméséből a legjobb URH-Kontroll-Sziámi dalokon túl a legújabbakat is előadja. A Kovács Antal vezette Romano Drom az egyik legismertebb kelet-közép-európai cigányzenekar, alapítása óta a világzenei szcéna állandó szereplője. Fellépéseik minden alkalommal jó kedvre és táncra sarkallják a közönséget.

A két zenekar sokoldalú, sikeres közös együttműködésen van túl, ami körülbelül 2017 telén kezdődött, a Szilveszterre elkészített Boldog új évet! c. dallal. Idén közös nyári fesztiválturnéra indultak volna, amelyet részben lehetetlenné tett, részben későbbre halasztott a járvány kitörése. Nem nyugodtak bele: feltápászkodtak, és újraszervezték a közös fellépéssorozatot, az eredeti elképzelésnél is nagyobb ambíciókkal.

"Vigyetek el innen! Vigyetek el! Ezt a karantént nem felejtem el!"

Az óbudai Kobuci Kertben két koncertjük is lesz. Az elsőre már minden jegy elkelt, de augusztus 24-ére még van lehetőség jegyet váltani. Ez alkalommal a bemelegítésről Kiss Llászló (URH, Európa Kiadó) és Barabás Béla duója fog gondoskodni, érdemes időben érkezni! 


A vidéki helyszínek közül a miskolci TeatRom Fesztivált külön is érdemes megemlíteni: ez az eseménysorozat Borsod megye romák lakta településein és városrészein 2020. augusztus 15. és 23. között tart mozgásban számos művészeti programot. A szervező Utcaszínházi Alkotóközösség egy országos láthatóságú és látogatottságú fesztivál létrehozásán dolgozik, amely magas színvonalú kulturális kínálatot juttat el mélyszegény településekre, városrészekre, és a helyi kulturális értékeket láthatóvá teszi a szélesebb közönség számára.  

A Müller Péter Sziámi AndFriends & Romano Drom közös turné állomásai:

- Augusztus 16. Budapest, Kobuci (minden jegy elkelt)
- Augusztus 21. Miskolc, TeatRom Fesztivál
- Augusztus 24. Budapest, Kobuci (ráadáskoncert)
- Augusztus 30. Kapolcs, Bondoró Fesztivál
- Október 9. Szarvas, Zebra Klub
- Október 10. Hatvan, Retro Klub
- Október 17. Győr, Dongó Music Hall
- Október 31. Várpalota, Alagsor
- November 14. Debrecen, Víztorony
- November 21. Kiskunfélegyháza, Rocktár

Új hozzászólás