TESKo gazdaSKAgos - Testi Egyenleg és Tizenhét az A-klubban

Képgaléria megtekintése2010.02.17. - 00:50 | dancspista - Fotók: mirzatripsa

TESKo gazdaSKAgos - Testi Egyenleg és Tizenhét az A-klubban

Ma, 17-én megvonhatjuk a (testi) egyenlegét a Shakin Up Vol. 2-nek: 28+34-15+2* (gyök alatt 26 a négyzeten*3) +24+{5* (2 a negyediken+8)}-{32/4 a négyzeten *14}meg 30= 17. De hol a nadrágunk?!

A tematikus ska- reggae - rocksteady estsorozat újabb hangulatóceánjába fél tizenkettő magasságából ugrottunk fejest. A táncparkett sakktáblává avanzsálódott, hiszen a moonstompin' feliratú pólóban a srácok lólépésben szereztek maguknak barátnőt, vagy tartották meg őket. A közjegyző ruháját pedig a budapesti illetőségű Testi Egyenleg Ska Kollektíva vette magára, akinek énekese folyamatosan váltogatta fütyisapóját, hogy a koncert végére egy óriás plüss katicabogárral a fején óriási plüsskaticabogár-felhőként vonuljon el az italkimérés irányba, harmatot piálni. A zenekarból Dávid Sándor motorsport-szakkommentátort hiányoltuk leginkább, hiszen az ő monoton-reszelős hangja - és a mondatok közötti szünetei, amelyek akkorák, ha nem nagyobbak, mint a mónikasó egyes vendégeinek fogai közötti gigászi űrcsata - a következő megjegyzéssel tökéletesen passzolt volna a 2-tone ska ritmusvilágába:" És most Valentino Rossi jobbra fordul motorjával - a szünetben a Lost első évadját vetítik - elnézést, balra."

Nem sokkal utánuk találta meg a színpadot a Tizenhét, az ijesztően józan Szaszával felszerelkezve, aki a nem sokáig tartó hangszerpróba után belekiabálta magát a mikrofonba, hogy akkor most álljunk be. Ezen a mondaton senki sem lepődött meg, hiszen nem harangláb-szentelésre jöttek, és ha stílszerűnek kell lenni, ezzel el is elindult a menetrend szerinti Szombathely - Kingston személyvonat, ami egy újabb Demis Roussos best of koncertet jelentett a zenekar tolmácsolásában. Az egyenes arányosság klasszikus szabályait követve, ahogy telt, mulatozott az este, úgy Szasza is átalakult a tizenhét dolláros férfivá, természetesen KP-ben, és az a különleges képessége, hogy bárhol, bármikor képes levenni az ingét. Egyébként Szasza azért ilyen olcsó, mert egy karton sörért is könnyedén leordítja a gatyát az ellenségről, méghozzá olyan verbális légvédelmi ütegekkel jamaicai porig bombázva őket, mint például a Teri. A hamletivé klasszicizálódott, inglevetős mozdulat hatására kollégánk egy újabb inggombbal húzta le melegítője zippzárját, ezzel tisztelegve példaképe előtt. Kedvenc női nevünket pedig olyan asszociációk között találtuk meg, mint a murva, a klotyó, a finánc, a louvrenya, vagy a kistérségi kerekeskút-maffia felügyelőbizottsági alelnöke. A koncert közben szóba keveredtünk egy régi ismerősünkkel, és arról kezdtünk el beszélgetni - ha már egy ilyen jellegű estén veszünk rezet-, hogy Kingston mellett, hol lehet a második legnagyobb reggae-központ a világon. Nem kevés vita után abban egyeztünk meg, hogy a gyöngyösfalui vegyesbolt melletti pad az, ami egy tradicionális ska-reggae-dub fesztivál lehetőségét vetíti előre, csak el kell onnan venni egy biciklit. Hácégazdának pedig Kaczor Ferit és múltkor, a klubban csűrő-csavaró Baló Sound Systemet lehetne felkérni, előbbi, kárikittyom Legalize It!- felkiáltásával nyitva meg a murit.

Összességében tehát a ska - közönség focimérkőzés ismételten jókedvbe torkollott, ami később sci-fi horrorá alakult át, ugyanis Szasza elkezdte keresni a kabátját, amit azért néztünk értetlenkedve, mert az est nagyrészében egy szál mikrofonban leledzett. És nem volt kapálógépe sem.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás