Ember a fán - Kollár-Klemencz László zenés irodalmi délutánja a Berzsenyi Dániel Könyvtárban (okt. 11.)

2020.10.09. - 00:35 | vaskarika.hu

Ember a fán - Kollár-Klemencz László zenés irodalmi délutánja a Berzsenyi Dániel Könyvtárban (okt. 11.)

Vasárnap 15 órától papírszínházi mesélés és őszi kézműves foglalkozás várja a gyerekeket, miközben a felnőttek Kollár-Klemencz László zenés irodalmi délutánján varázsolódhatnak el.

Az Országos Könyvtári Napok szombathelyi rendezvényeinek sorában mindig különleges a Könyves Vasárnapra keresztelt rendkívüli nyitvatartás, amikor a beiratkozási kedvezmény és az amnesztia - tényleg nem kell késedelmi díjat fizetni, hozzák csak vissza bátran azokat a régen kikölcsönzött könyveket J - mellett programok is várják a látogatókat. Idén sem lesz másként. 15 órától papírszínházi mesélés és őszi kézműves foglalkozás várja a gyerekeket, miközben a felnőttek Kollár-Klemencz László zenés irodalmi délutánján varázsolódhatnak el.

Kollár-Klemencz László neve több okból is ismerősen csenghet. Énekes, dalszerző, szövegíró, rendező, forgatókönyvíró, animátor, gyártásvezető, rövidfilmek zeneszerzője, grafikai tervező, látványtervező... Sokszínű személyiség. A Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerezte első, tájrendező diplomáját, majd az Állatorvostudományi Egyetemen a hippológus, lovastanár diplomáját. Lovasedző. Is. A Kistehén zenekar frontembereként vált igazán ismertté. Zenei szólókarrierje 2008-tól indult el. Számos produkció vendégszereplője, aktív tagja a Budapest Bár projektnek. Novelláskötetei (Miért távolodnak a dolgok?, A műanyag kerti székek élete) az egyik legrangosabb szépirodalmi kiadónál, a Magvetőnél láttak napvilágot.


Könyveiben és szólólemezein (Ember a fán, Legesleges, Rengeteg) szövegeivel és zenéjével a természetben mélyül el, és keresi a sokszor elfeledett tiszta, egyszerű kapcsolatot az ember és a teremtett természet között, valamint az ember és a saját természete között olyan hozzáállással, ami szembe mer nézni a valósággal, mégis meggyőződéssel hisz az ideákban. A próza kerek egészet alkot a zenével, hiszen a kötetek novellái is "természetírások". Főhősei a természet közelében élnek, gyönyörködnek a létben, hogy milyen sokfélék vagyunk, látják, milyen egyszerűen szép dolog a vágy, a hűség.

"A műanyag kerti székek kicsit az ember szimbólumai is. A természet és az ember alapvetően nem választhatók el egymástól, a műanyag kerti szék is a mi természetünk. Mi hoztuk létre, és mivel mi is a természet része vagyunk, a műanyag kerti szék is a természet része, egy olyan alkotása az embernek, jelen társadalmunknak, ami az erdő természetében nagyon kívülálló dolog. Ezzel a kívülállósággal játszik szerintem az összes novella." - mondta Kollár-Klemencz László az újabb kötet kapcsán.

A vasárnapi zenés irodalmi délután gerincét a szerző két novelláskötete, valamint a szólólemezek és korábbi Kistehén dalok adják, melyek remekül kiegészítik egymást.

Esemény Facebook-oldala: www.facebook.com/events/714222735841385

Honlap: www.kollarklemencz.com

Interjú: https://welovebudapest.com/cikk/2019/11/5/nem-jar-semmifele-elonnyel-hogy-muveszember-vagyok-kollar-klemencz-laszlo-interju

A rendezvényen sok szeretettel várunk minden érdeklődőt! A belépés ingyenes!

Új hozzászólás