120 év börtönre ítélték a szexszektát vezető pszichopatát

2020.10.27. - 22:30 | vaskarika.hu / hirado.hu

120 év börtönre ítélték a szexszektát vezető pszichopatát

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte egy New York-i bíróság kedden Keith Raniere-t, aki egy piramisjátékhoz hasonlóan felépített szexszektát működtetett. A per egyik koronatanúja az ismert sorozatszínésznő, Allison Mack volt, aki évekig kerítőként segítette a 60 éves férfit, de vádalkut kötött a hatóságokkal.

A NXIVM (nexium) nevű szexszekta alapítója, Keith Raniere azok után sem mutatott bűnbánást, hogy tavaly júniusban előzetes letartóztatásba került. A CNN online kiadásának beszámolója szerint még a börtönben is ártatlan üldözöttként igyekezett beállítani magát, noha a vád szerint közel 20 év alatt több száz nőt használt ki erőszakosan.

A 60 éves férfit kerítés, szexkereskedelem, kiskorúak ellen elkövetett szexuális erőszak és emberkereskedelem miatt ítélték el.

„Keith Raniere a mai ítélet után többé nem lesz képes több áldozatot szedni, és nagyon hálásak vagyunk ezért"

- mondta Seth DuCharme, New York körzeti megbízott ügyvédje az ítélethirdetés után.

„Az áldozatok vallomását hallgatva megdöbbentett, hogy Raniere mennyire visszaélt az emberek bizalmával, és hogy a legalattomosabb módszerekkel próbált értelmet és reményt adni az életükben."

Az elítélt 15 áldozata szólalt fel, vagy küldte be írásos nyilatkozatát a brooklyni szövetségi bíróságnak, számolt be John Marzulli, az Kelet-New York-i ügyészség szóvivője a CNN-nek. Raniere egyik áldozata egy 15 éves lány volt.

Allison Mack, a Smallville című, 2011-ig tíz évadot megélt tévésorozat egyik főszerepet játszó színésznő sem úszta meg a vádemelést. Őt azzal vádolták, hogy a szekta egyik vezetőjeként, zsarolással szexrabszolgákat toborzott Raniere-nek.

A színésznő már rég börtönben ülne, ha az édesanyja nem fizette volna ki érte az ötmillió dolláros óvadékot, ami lehetővé tette, hogy a lánya szabadlábon védekezzen.

Allison Mack átmeneti szabadságának egyik feltétele volt, hogy bokáján jeladót kellett viselnie, és senkivel sem tarthatta a kapcsolatot a szektából.

Allison Mack, a Smallville című tévésorozat főszereplője is a szekta kerítői közé tartozott

A bíróság szerint Keith Raniere azzal tartotta rettegésben a szekta tagjait, hogy nem tűrt ellentmondást. A 60 éves férfi megszégyenítéssel és nyilvános megalázással törte meg az irányítása alá került nők és fiatal lányok akaratát.

Új hozzászólás