A kereszténység a világ legüldözöttebb vallásává vált

2020.11.07. - 13:35 | hirado.hu - Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

A kereszténység a világ legüldözöttebb vallásává vált

A természeti törvények örök értékek, amelyek akkor is működnek, ha emberek nem vesznek róla tudomást. Az erkölcsi értékek is hasonlóak, nem attól függenek, hogy elfogadjuk-e őket, vagy sem – nyilatkozta Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a Kossuth Rádió A nap kérdése adásában.

A kereszténység mára a világ legüldözöttebb vallásává vált, a közösséget naponta érik atrocitások a nyugati országokban, de az európai katolicizmus bástyáját, Lengyelországot is elérték már. A támadások két legnagyobb ellenállást kiváltó témája az abortusztilalom és meglepő módon az, hogy tanításaikkal összeegyeztethetetlen a lombikbébi program.

Hogyan garantálható az élethez, az emberi méltósághoz való jog, ha az is viszonylagossá válik, hogy ki az ember, és mi az élet? Ezekre a kérdésekre válaszolt Veres András püspök.

A személyes önkény miatt úgy érzik az ember bármit megtehet

A katolikus egyház ellen nagyon sok atrocitás történik amelyek belső elfordulást mutatnak. Sokan a keresztényekben látják a bajok források, de látnunk kell, hogy ez jut érvényre a tapasztalt atrocitásokban.

Összefüggésben azzal a mentalitással szemben állnak, amellyel relativizálódnak az emberi értékek, így a vallás és a tekintély.

Ez ott indult el, hogy igyekeztek lerombolni az egyház, az állam, a tanári, vagy a szülői tekintélyt. Abból a személyes önkényből, hogy az egyén bármit megtehet és semmiféle igazodást nem fogad el saját életében, adódnak a felforgató cselekedetek. „Ez a fajta abszurd idealizálása az egyén szabadságának anarchiához vezet".

A lombikprogram tiltása mellett termékenységet gyógyító módszert ajánlanak

Szó esett egy októberi interjúról, amelyben Veres András arról beszélt, hogy „még mindig nagyon fájdalmasnak" tartja a lombikprogramot, amit „teljesen ki kéne iktatni a gyakorlatból, mert súlyos bűnöket követünk el vele". Elmondta, hogy ez nem az egyéni véleménye, hanem a katolikus egyház hivatalos tanítása.

Elmondta, hogy a katolikus egyház is ajánl „olyan versenyképes módszereket, amelyek sikeresebbek, mint a lobbik program" és amelyek maradandó tartós gyógyítást is adnak. Ezek természetes módon próbálják helyreállítani a termékenységet, mint a NaPro Technológia (NPT) és a FEMM vizsgálat. Állami támogatással ezeknek az eljárások gyakorlására már 40 orvost és tanácsadót képeztek ki és az Irgalmas Kórházban, ahol egy külön termékenységgel foglalkozó osztályt is felállítottak.

A lengyelországi eseményekről elmondta, méltatlan ez a fajta agresszió, amely az egyház megalázására irányul, de „minket nagyobb alázatra, szelídségre, türelemre kell hogy intsen.
Az abortuszról elmondta, hogy ebben a kérdésben az egyház álláspontja változatlan: a magzati életszakasz nem jogosít fel minket, hogy elpusztítsunk egy emberéletet. Miközben felháborodunk, hogy ha egy állatot megölnek és kukába dobnak, ha törvényesen, kórházakban megölnek magzatokat, azon mégsem háborodnak fel.

Sokan azt gondolják, hogy a pénz, hatalom, a befolyás a boldogság forrása, de lehet hogy azok az emberek kiegyensúlyozottabbak, akik az élet másik oldalát is megtapasztalták - mondta.

A szeretetnek sokféle kifejezési formája van. Egy fogyatékos gyermeket vállaló anyukától meglepő dolgot idézett. Azt mondta neki az anya, hogy talán a három egészséges gyermekétől sem kapott annyi szeretet, mint a negyedik, fogyatékossággal élő gyerektől, aki nem is beszélt, csak nyögdécselni tudott.

Új hozzászólás