Kötelező maszkviselés és további óvintézkedések Szombathelyen

2020.11.11. - 16:40 | vaskarika.hu

Kötelező maszkviselés és további óvintézkedések Szombathelyen

A Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete alapján Szombathely MJV Önkormányzata november 12-től az alábbi közterületeken teszi kötelezővé az arcmaszk viselését:

- Fő tér
- Belsikátor
- Külsikátor
- Gyöngyös áruház melletti árkádsor
- Szent Márton utcai aluljáró
- Domus bevásárlóközpont által határolt közterület és nyilvános terület
- buszmegállók 10 méteres körzetében, a buszra történő várakozás során
- bölcsődék, óvodák, általános iskolák bejáratának 10 méteres körzetében, a gyermek kísérője számára
- üzletek, bevásárlóközpontok parkolói.

A járványügyi helyzet alakulásának függvényében a későbbiekben módosulhat a kötelező maszkviseléssel érintett közterületek köre, ezért javasolt folyamatosan követni Szombathely MJV Facebook-oldalát, ahol elérhetőek a legfrissebb bejelentések, információk.

Rendeletben nem szabályozható, de indokoltnak tartjuk, ezért kérjük a maszk használatát a gyárak, üzemek, közintézmények parkolóiban! Ennek érdekében dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere megkeresi a cégvezetőket, intézményvezetőket, hogy belső szabályozással írják elő a maszkhasználatot ezeken a területeken.

A kutyafuttatókat nem zárjuk le, de kérjük az ebtartókat, hogy a kutyafuttatók területén viseljék a maszkot!

A városi sportlétesítmények (pl.: Haladás Sportkomplexum, Aréna Savaria, Fedett Uszoda stb.) kizárólag versenyszerűen sportolók részére látogathatók. A kormányrendelet alapján a Sportligetben felállított teniszsátor amatőr sportolók számára nem használható.

Az Adventi Vásárt a rendelet alapján nem tarthatjuk meg. Karácsonyi dekorációval feldíszítjük a belvárost, de pavilonok, programok, rendezvények nem lesznek. A hagyományos városi karácsonyfát is felállítjuk, az adventi koszorút pedig a Berzsenyi téren helyezzük el, azonban külön gyertyagyújtási szertartásokat idén nem szervezünk.

Új hozzászólás