Első helyen nyitott az új Kalapács lemez, összesen 6 kiadvánnyal szerepelnek a sikerlistán

2020.11.27. - 07:15 | vaskarika.hu

Első helyen nyitott az új Kalapács lemez, összesen 6 kiadvánnyal szerepelnek a sikerlistán

Első helyen nyitott a MAHASZ Album Top 40 slágerlistáján a Kalapács november 6-án megjelent “Világvégre” című új albuma, ám további 5 lemezzel szerepelnek rajta, melyek között harmadik helyen van a "Kikalapált dalok", a 30 zenekar részvételével készült dupla feldolgozáslemez is.

Különlegességként "Az első merénylet" a 28. helyen áll; az idén 20 éves album bár Kalapács néven jelent meg, nem tekinthető a Kalapács zenekar lemezének, hiszen a Kalapács József és Paksi Endre (Ossian) irányítása alatt készült korongon olyan korai Pokolgép dalok hallhatóak, melyek akkor nem jelenhettek meg nagylemezen, a hangszerekért pedig az akkoriban frissen újjáalakult Ossian zenészei, Rubcsics Richárd (gitár, basszusgitár) és Hornyák Péter (dobok) feleltek. Ezek mellett a "Mítosz", "Apokalipszis", és a két éve megjelent "Örökfekete" lemezek is kifejezetten szép eredményeket értek el újra.


A dobogóról lecsúszott, de ebben a kifejezetten erős mezőnyben nagyon szép eredmény a Hétköznapi Csalódások zenekar "Csókol Attila..." lemezének negyedik helye is, melyen a punkok újból egy teljes albumot szenteltek József Attila verseinek megzenésítésére. Bár megjelenésekor az első helyen nyitott, még mindig stabilan tartja magát a Junkies a klasszikus "Káros az egészségre 25" lemeze, 2020-as, újra felvett változatával, és a Zorall  "Fémforgácsok" albuma is 2 hónapja nagy népszerűségnek örvend.

Külön nagy meglepetést okozott, hogy az 1985-ben alakult Sámán zenekar egyetlen, 2005-ben megjelent "Sámán" című nagylemeze is felkerült a sikerlistára 26. helyen. A zenekarban játszott a Kalapács két oszlopos tagja, Sárközi Lajos és Beloberk István is, illetve a Cool Head Klan-ban évek óta együtt zenélő Molics Zsolt énekes és Ángyán Tamás gitáros.

Új hozzászólás