Megírta a magyar zenész, hogy fogtak fegyvert rá a benzinkúton

2020.12.04. - 09:30 | vaskarika.hu / hirado.hu - Fotó: Nemzeti Fotótár/Mónus Márton

Megírta a magyar zenész, hogy fogtak fegyvert rá a benzinkúton

Magyar zenészek közreműködésével készítette új albumát Little G. Weevil. Az új lemez mellett önéletrajzi könyve is megjelent, melyről a Ma reggel című műsorban mesélt a gitáros, énekes, zeneszerző, producer.

Decemberben jelenik meg a többszörös nemzetközi blueszenei díjas Little G Weevil Play On (Játssz tovább) című új albuma, hazai és külföldi sztárok vendégszereplésével.

„Tulajdonképpen a 14 éves külföldi tartózkodás után úgy éreztem, hogy ideje már egy olyan lemezt készíteni, amin többnyire magyar zenészek működnek közre. Így jött ez a lehetőség. Most itt volt az egész év, hogy produktívan, kreatívan dolgozzak. Közel húsz zenész működött közre az albumon, két angol énekes, a többiek pedig mind magyarok. Nagyon pozitív lesz az album, inkább előretekintő, mintsem kesergő" - mesélte a Ma reggel adásában Little G Weevil, polgári nevén Szűcs Gábor.

A lemezen a teljesség igénye nélkül olyan magyar sztárok vendégszerepelnek, mint Mohamed Fatima, Jónás Rita, Andelic Jonathan, Fóris Rita, valamint a Jambalaya zenekar.

(Fotó: Nemzeti Fotótár/Mónus Márton)

Nem az album azonban az egyetlen újdonság, amiről beszámolt a művész, megjelent ugyanis életrajzi könyve is, Játssz tovább - Egy magyar blueszenész kalandjai a világban címmel.

Most 43 éves vagyok, nyilván egy emberi fejlődést is végigkövethetünk a könyvben, és a jelenben ér véget a történet. Az olvasó döntse el maga, hogy mire jutottam - mondta.

Little G Weevil, a memphisi International Blues Challenge győztese, és nem mellesleg USA Blues Music Award és Blues Blast Music Award jelölt, világ körüli turnéival kiegészülve pedig igencsak fordulatos történetet mesél el megjelent könyve. Többek között azt is leírta, amikor egy benzinkúton fegyvert fogtak rá.

„ Ilyen ez a Beale Street... Másnap próba, majd koncert a Hard Rock Caféban. Egész este irtó vicces hangulatban voltam, és ez nem akaródzott alábbhagyni. Amikor megálltunk a Union Avenue egyik benzinkútjánál, és Tene elment a mosdóba, ebben a tréfás hangulatban sétáltam be a kúton lévő boltba.

-  Jó estééét! Na, most akkor kiraboljuk ezt a kutat! - mondtam viccesen.

A golyóálló plexi mögött álló alak nem nevetett. Ellenben előkapott valami fekete izét, és átdugta a pénz kiadására szolgáló félkör alakú kis résen.

- Ha látnék is, jó lenne. Mi az? Hm. Az bizony eeegy, az úgy néz kiii, miiint egy rövid csövű puska.

- Csak vicceltem, csak hülyéskedtem! - ordítok akkor már a padlón feküdve" - írta a könyvében.

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Kati 2020.12.05. - 09:41
Hát ez a történet nem vicces, sokat elárul az “úr” jelleméről.