Élelmiszeradományokat gyűjt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a rászorulóknak

Képgaléria megtekintése2020.12.04. - 17:00 | Büki László 'Harlequin'

Élelmiszeradományokat gyűjt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a rászorulóknak

Szombat estig lehet még tartós élelmiszereket adományozni a METRO áruházban, ahol a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász gyűjt élelmiszeradományt legrászorultabb embertársainknak. Ahogy az áruházba kihelyezett megállítótáblán is áll: ami Önnek hétköznapi bevásárlólista, az nekik jelentős segítség. Támogassuk őket!

Két nap alatt közel 2 tonna élelmiszeradományt gyűjtött a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász azoknak a családoknak, akiknek szociális helyzete a járvány miatt gyökeresen megváltozott, illetve életkörülményeik okán eddig is támogatta őket a jószolgálati szervezet.

A karitász évek óta kiváló kapcsolatot ápol a szombathelyi METRO Áruházzal, ahol tavaly is 400 család részére vásárolt élelmiszert. A jó partnerség jegyében az áruház idén felajánlotta azt a lehetőséget, hogy ezen a hétvégén, csütörtöktől szombatig segíti a karitász adománygyűjtő munkáját. Ezt már Koronczai Ernő értékesítési vezetőtől tudtuk meg, aki azt is elmondta, hogy minden vásárlónak lehetősége van tartós élelmiszert adományozni a pénztárak mögötti gyűjtőpontokon, ahol karitászos munkatársak veszik át és köszönik meg a nemes hozzájárulásokat.

"Csütörtökön egy tonnányi, ma pedig várhatóan ezt megközelítő mennyiségű adomány gyűlik össze, amit majd a plébániai karitászszervezetek osztanak szét az ott élők szociális életkörülményeinek ismeretében" - mondta az akció hátteréről Tuczainé Régvári Marietta karitász igazgató.


Pénteken és szombaton még lehetőség nyílik a METRO áruházban vásárolt tartós élelmiszerekkel - cukor, liszt, tej, konzervek, száraztészta stb. - segíteni azokat az embertársainkat, akiknek életkörülményei gyökeresen megváltoztak a járvány következtében, illetve nagycsaládosok.

A jószolgálati szervezet aktivitását mutatja, hogy a múlt hétvégén a TESCO hipermarketben végzett hasonló gyűjtést az Élelmiszerbank támogatásával, aminek eredményeként közel egy tonna tartós élelmiszer gyűlt össze a három nap során. Azt megelőző héten pedig - ez előző évihez hasonlóan - ismét a METRÓ-ban vásároltak jelentős mennyiségű és értékű - 1.3 millió Ft - tartós élelmiszert, amihez 500.000 Ft-tal járult hozzá dr. Kondor János, a Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének elnöke. 


Az áruházak mellett Szombathely nagyvállalatai is segítik a karitász adománygyűjtő munkáját: a BPW Hungária Kft-től a napokban kap 300.000 Ft-ot a jószolgálati szervezet, amiből tartós élelmiszereket vásárol a legnehezebb körülmények közt élők részére.

Az élelmiszercsomagokat folyamatosan szállítja ki a karitász, a mostani metrós adományt terveik szerint már a jövő héten eljuttatják az érintett személyeknek, családoknak.

Aki adományozni szeretne, szombat estig megteheti a szombathelyi METRÓBAN. 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás