AGORAdomány: műszereket és eszközöket adományoztak a COVID-betegek ápolására

Képgaléria megtekintése2020.12.21. - 17:30 | Büki László 'Harlequin'

AGORAdomány: műszereket és eszközöket adományoztak a COVID-betegek ápolására

Célba ért a felajánlás, használatba kerülnek a kórházi eszközök - Az AGORAdomány kampány részeként vásárolt műszereket, eszközöket vette át december 21-én át Dr. Szima Barna, a Markusovszky Kórház Tüdőgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa az AGORA-Művelődési és Sportház főbejárata előtt. Az adományozás ezután is folytatódik, karácsonyig még sok szép kézműves termékre, ünnepi csomagra lehet licitálni.

Advent első vasárnapján indította útjára az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ online aukcióját AGORAdomány - Mert adni jó! címmel a Facebook-oldalán. Helyi vállalkozások, kézművesek és őstermelők által felajánlott termékekre lehet licitálni karácsonyig a www.facebook.com/agora.savaria oldalon. A befolyt összegből olyan eszközök beszerzését támogatja az AGORA, amelyek a Markusovszky Kórház COVID-betegeket ápoló osztályai számára jelentenek segítséget. A felajánlott összeg a SZOMBATHELYÉRT KÖZALAPÍTVÁNY számlaszámára érkezik, ők segítik az adomány célba juttatását.

A 300.000 Ft értékű adományt hétfőn délután adták Dr. Szima Barna osztályvezető főorvosnak és a nemes eseményen megjelent kollégáinak. Az átadón megjelent Poócza Tamás, a Szombathelyért Közalapítvány elnöke, Németh Zsolt, a Változó Világért Alapítvány kuratóriumi tagja, valamint Horváth Zoltán, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója.


A felhívás nem titkolt célja volt az is, hogy a felajánlók számára megjelenési lehetőséget biztosítson, vásárlást generáljon, hiszen a járványügyi szigorítások és az elmaradt adventi vásárok miatt jelentős bevételkieséssel kell számolnia a helyi vállalkozóknak is. Mindezek mellett pedig alternatívát kínál a minőségi karácsonyi ajándékok beszerzéséhez az igényes, helyi termékek bemutatásával.

Sikeres a licit, mostanáig 31-en jelezték, hogy felajánlják terméküket az aukcióra: az ajándékok palettája széles, a csokoládétól, a táskán át, az adventi koszorúig és a karácsonyi tortákig számos termék került ki eddig is az AGORA Facebook-oldalára. Eddig 47 ajándék talált gazdára, de karácsonyig még jó néhány termék kerül a virtuális kalapács alá.

A licit adott nap 20.00 óráig tart, a felajánlott tárgyat - az aukció szabályai szerint- , a legmagasabb összeggel licitáló kapja (licitálni kommentben lehet).

Kapcsolódó írásunk:

Aukcióval segíti az AGORA a kórház Covid-betegeket ápoló osztályait

2020.12.07. - 07:30 | vaskarika.hu - Nyitókép: Tobischkataműhely Facebook

Aukcióval segíti az AGORA a kórház Covid-betegeket ápoló osztályait

Advent első vasárnapján indította útjára az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ online aukcióját AGORAdomány - Mert adni jó! címmel a Facebook-oldalán, ahol helyi vállalkozások, kézművesek és őstermelők által felajánlott termékekre lehet licitálni.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás