Segítsünk a földrengés károsultjainak! - Adományokat gyűjt a Karitász

2020.12.30. - 22:30 | vaskarika.hu

Segítsünk a földrengés károsultjainak! - Adományokat gyűjt a Karitász

Szombathely testvérvárosa, Sziszek (horvátul: Sisak) és Glina települések is erősen rongálódtak. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász várja az anyagi támogatást az útnak indítandó segélyszállítmányához.

Földrengések sorozata sújtja Horvátország sziszeki-moszlavinai megyéjének több települését: a rengések középpontja a mintegy 25 ezer lakosú, Petrinja nevű városnál található. A fél város kedd óta romokban hever. A közeli faluban, Majska Poljanán több halottja is van a katasztrófának - eddig összesen 7 halottról szólnak a híradások. A legfiatalabb halott egy 12-13 éves leány Petrinjából.

Szombathely testvérvárosa, Sziszek (horvátul: Sisak) és Glina települések is erősen rongálódtak. A püspöki székhelyű Sziszek kórházát csaknem teljesen evakuálták. Az első felmérések alapján mintegy 5 ezer gyerek marad iskola nélkül, mert 5 iskolaépület teljesen megrongálódott, 9 jelentős felújítással majd még rendbe hozható és 13 maradt működőképes.

Emberek ezrei maradtak fedél nélkül. A közüzemi szolgáltatások - értelemszerűen - megszakadtak, tehát itt az újév küszöbén sok embernek nincs, vagy csak alkalmi módon biztosított a világítás és a fűtés. Noha az első, hétfői rengést követő 58 órán belül 66 földrengést rögzítettek a szeizmológusok, további rengésekkel is számolnak.

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász várja az anyagi támogatást az útnak indítandó segélyszállítmányához. A karitász munkatársai a szükségleteket illetően felvették a kapcsolatot a sziszeki püspökség karitászával.

Az első rendkívüli segély már január 2-án indul a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Központból.

AMIT VÁRNAK:

PB-palackos Szieszta kályhák, evőeszközök, sok-sok takaró, aggregátorok, valamint konzerv élelmiszerek, amit azonnal lehet fogyasztani!

AHOVA VINNI LEHET:

Január 4-től a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász központjába, a Hollán Ernő utca 14-be., reggel 7 órától 17 óráig.

PÉNZADOMÁNYT ERRE A SZÁMLASZÁMRA LEHET KÜLDENI:

Bankszámlaszám: 11747006-20120894-00000000
Adószám: 19247665-1-18
Székhely: 9700 Szombathely, Hollán E. utca 14.

Új hozzászólás