Új helyszínen kezdte meg működését az orvosi ügyelet

2021.01.01. - 11:00 | vaskarika.hu / szombathely.hu - Fotók: Bonyhádi Zoltán / szombathely.hu

Új helyszínen kezdte meg működését az orvosi ügyelet

December 31-től a 11-es Huszár úton várják a pácienseket - Ünnepélyes keretek között, szűk körben köszöntötte a városvezetés azokat az orvosokat, akikkel új helyszínen kezdődött az orvosi ügyelet működése december 31-én, 16 órakor.

Az eseményen részt vett dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere, dr. László Győző, Szombathely MJV alpolgármestere, dr. Károlyi Ákos jegyző és Vigné Horváth Ilona, a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális GESZ igazgatója. A résztvevők alkoholmentes pezsgővel koccintottak dr. Haklits Györgyi és dr. Vincze Magdolna háziorvosokkal, valamint az ügyelet munkatársaival.

Mint ismeretes, a központi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet 2020. december 31. napján 16 órától új helyszínen, a Szombathely, 11-es Huszár út 6. fsz. 1. szám alatt kezdte meg működését Szombathely város, Nárai, Sé, Gencsapáti és Perenye községek esetében felnőtt és gyermek, Vép város és Bozzai község tekintetében gyermek ellátási területtel. A fenti időponttól a Szombathely, Sugár út 1. szám alatt az ügyeleti ellátás megszűnik.


A közel 100 millió forintból felújított épület 280 m2 alapterületű és ugyanazok a szombathelyi háziorvosok ügyelnek majd, mint a korábbi rendszerben, és nagyobb részben a szakdolgozókat is a mentőszolgálattól vette át a rendszer. A rendelőhöz akadálymentes WC-k, modern pihenők is tartoznak, és természetesen az orvosi ellátáshoz szükséges minden eszköz biztosítva lett, illetve a rendelőhöz egy vadonatúj, korszerű, elektromos autó is tartozik, amit a város vásárolt az ellátás elősegítéséhez.

Összességében elmondható, hogy Szombathelynek és a lakosságnak is jobb, ha saját üzemeltetésben történik az ügyelet. Ez egyben nagyobb rálátást és rugalmasságot is jelent.

A felnőttorvosi ügyelet új telefonszáma: 06-94/900-919
A gyermekorvosi ügyelet új telefonszáma: 06-94/900-929

Ügyeleti idő:
hétköznapokon 16 órától 08 óráig,
hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapon 08 órától 08 óráig.


Új hozzászólás