Nemzetközi Könyvajándéknap a Berzsenyi Dániel Könyvtárban (febr. 12.)

2021.02.10. - 15:00 | vaskarika.hu

Nemzetközi Könyvajándéknap a Berzsenyi Dániel Könyvtárban (febr. 12.)

A Berzsenyi Dániel Könyvtár az idei évben már hetedik alkalommal csatlakozik a Nemzetközi Könyvajándéknaphoz. A pandémiás helyzet kicsit megváltoztatta az ajándékozás szokásos menetét, de nem tántorított el őket az olvasás örömének továbbadásában. Az idei évben is lesz titkos tartalmú becsomagolt könyvajándék, meglepetés kölcsönzés és – igazodva a helyzethez – ismét könyveket ajándékoznak egy kicsiny falu óvodásainak.

Világszerte február 14-én ünneplik a Nemzetközi Könyvajándéknapot. A kezdeményezés legfőbb célja, hogy minden gyermek átélhesse az olvasás őszinte örömét, találkozzon a könyvek sokszínű világával. A Könyvajándéknap életre hívóinak álma valósulna meg, ha minden gyermek egy ajándékkönyvvel és egy mesével lenne gazdagabb. A Berzsenyi Dániel Könyvtár az olvasás fontosságába vetett hittel áll a kezdeményezés mellé.

2021. február 12-én délelőtt Gasztonyba, a Tapsifüles Óvoda udvarára látogatnak, ahová könyvajándékot visznek. Az elmúlt évben hasonló csomaggal Csöngén, korábban Csipkereken jártak.

Február 12. (péntek)

- Könyves Vakrandira (9-16 óráig) várják a titkokat és az olvasást szeretőket. (A Vakrandi nem ismeretlen, korábban több könyvtárban, s az elmúlt évben Szombathelyen is megvalósult.) Ezen a napon könyvtár előtti könyvespolcon találhatnak az olvasók becsomagolt könyveket. A könyvek tartalmát, műfaját csak egy-egy szóval árulják el. Így a választás egy rejtvény, a megoldásért járó jutalom a csomagolás alatt rejtőző kötet.

- Meglepetés kölcsönzés - Aki Könyvterasz szolgáltatás (11-12 és 15-16 óra között) keretében, ezen a napon telefonon, vagy a honlapjukon elérhető űrlapon küldi el kérését, különleges figyelemben részesül! Választott könyvei mellé könyvtárosok ajánlanak egy-egy kötetet, s rejtenek csomagjába meglepetésként.

A Nemzetközi Könyvajándéknap hivatalos oldala!


Új hozzászólás