A képernyő tekintete - Heti tv-ajánló (03.02-03.09)

2010.03.02. - 19:36 | dancspista

A képernyő tekintete - Heti tv-ajánló (03.02-03.09)

Láss csodát. A tv nemcsak pixelek és bugyuta sorozatok halmaza, hanem olykor áldoz a művészet és az igényes közönségszórakoztatás oltárán is! Következő összeállításunk nemcsak a filmszakos, vagy egyéb okokból „vájtszemű” nézőknek ajánlott, hanem mindenkinek, aki egy kicsit mélyebbre szeretne ásni, és ezáltal kitágítani a látómezőt a hetedik művészet alkotási nyomán.

Kedd, Filmmúzeum 21.00- Modern Idők

Charlie ismét beletenyerelt a közepébe. Chaplin és témája frigyéből ismét örökmécsesként világító, időtálló klasszikus született. A monotonságot pedig csak a sztereóban zúgó számítógép hűtő ventilátor tudja még inkább fokozni.

Szerda, RTL Klub 14.20- Mielőtt felkel a Nap

Richard Linklater nem az a tipikus bükkfajancsi rendező, akitől egy ilyen filmet lehetne várni, de persze tartja magát az a mondás, hogy a függöny mögött mindig más a virág illata. Az egyik legmélyebb nyomott hagyó romantikus ZIL-lel van dolgunk és ez a film tényleg olyan, mint a szovjet teherautó. Igénytelen (vagyis mindenféle csinnadrattától mentes), de ott van a szívünk csücskében. Két ember, egy éjszaka, ezernyi érzelem.

Szerda, RTL Klub 21.20- Alul semmi

Ehhez a filmhez semmilyen élményünk nem fűződik, feltéve ha mégis. Illetve a címből ítélve biztos volt már mindenki így vagy úgy, de alul semmiben. A kiváló karakterszínész, Robert Carlyle fontosabb szerepeinek egyike között tartjuk számon ezt a filmet. Könnyed vígjáték, ruhában is nézhető.

Csütörtök, RTL Klub 14.45- Mielőtt lemegy a Nap

A történet 9 évvel később folytatódik, ugyanazzal a lendülettel és emocionális töltettel, mint ahogy azt egy napja láthattuk. Egy film a nappal is randevúzni tudóknak és nemcsak géplakatosoknak. Karosszériázóknak is.

Csütörtök, RTL Klub 21.20- Cool Túra

Az egyik legjobban sikerült tinivígjáték Amerikából. Nem is. A legjobb. Persze attól függően, hogy mihez viszonyítjuk. Mondjuk a Solarishoz. Todd Phillips, aki megrendezte a klasszikusnak számító Hivatali Patkányokat, csavart egyet a viccgenerátoron és a lehető legjobbat hozta ki a témából. Poénjai nem sokban különböznek a többi tucatvígjátéktól, csupán annyiban, hogy máshová teszi át őket, pont ezért is hat jóval jobban.

Csütörtök, m1 22.25- Oscar Peterson- Az élő legenda

A 2007-ben elhunyt, a mennyország füstös lokáljában zongorázó Oscar Petersonról szóló dokumentumfilm minden jazz-szerető ember számára kötelező. A tarhonyás lecsót szerető nézőknek is ajánljuk, nem is beszélve a tejfölös csirkét szeretőkről.

Péntek, Duna TV 23.50- Füst

Igazi gyöngyszem a szombaton otthon maradó, ágyban fekve trógerkodó embereknek. Azon kevés filmek egyikével van dolgunk, ami önmagában is képes hangulatot hánytorgatni, mi pedig azzal tudunk neki leginkább segíteni, ha úgy teszünk, ahogy az fentebb már el lett kenve a képernyőn. A főszerepben Harvey Keitel és William Hurt.

Szombat, m1 22.30- Szigorúan Piszkos Ügyek

Fogat nem mosó, cipőt gombra kötő, pólót leevő, verset mondó! A komprosszium szót egyszer leverő filmről van szó, nem hagyva békén az agyat, a lelket, a gyomrot meg végképp nem. A hongkongi rendőrség maffiaüzleteiről szól ez a háton is valagba rugó alkotás. Aki nem nézi meg legalább egyszer, azt nem hívjuk többet Téglát pakolni.

Szombat, RTL Klub 23.30- A fiúk nem sírnak

Hilary Swank alakításáért Oscar- díjjal jutalmazott film egyik legjelentősebbike a modern kori tragédiáknak, nemcsak azért mert egy déli kisvárosban játszódik, hanem mert egy lélekben gazdag, életvidám, és leszbikus lány szükségszerűen tragédiába torkolló történetét meséli el. Brandonnal együtt pedig mi is a vesztünkbe rohanunk a katarzis kétsávos országútján.

Vasárnap, RTL Klub 20.00- Tolvajtempó

Hollywoodi Blockbuster, a Need For Speed színpadi változatának dübörgő motorja elé ülhetnek be és száguldhatnak közel két órán keresztül azok, akik ezt a filmet választják vasárnap este a sült csirkecomb elfogyasztása után. Agy ki-, biztonsági öv bekapcs.

Vasárnap, RTL Klub 23.35- Kocka 3.

A kocka háromszögének deltoid története abból a szempontból palalelogramma, hogy körjének átmérője a trapéz hosszának háromnegyede. Bocsánat, csak a fele. Vagyis a film jó, mert teljesen más szögből méri a rombuszt.

Hétfő TV2 11.15- A Vándorló Palota

Hayao Miyazaki segítségével mi is kihayahózhatunk a képzelet óceánjának nyílt vízére és elmerülhetünk eme zseniális elme lélekringató fantáziavilágába. Mindenkinek szüksége van egy pillanatnyi újjászületésre.

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

bf13 (Feri) 2010.03.05. - 14:09
21.GRAMM Szombat Duna tv 21:05
Azt mondják, a halála pillanatában az ember 21 grammot veszít a súlyából. Vajon a lélek teszi ki ezt a 21 grammot? Alejandro González Inárritu kizárolag kézi kamerával forgatott filmjében három ember története keveredik össze és bontakozik ki előttünk. Az élet és a halál hátborzongató látlelete kiváló szereplőkkel: Sean Penn, Benicio Del Toro. Kihagyhatatlan alkotás