Miként válhat egy zarándoklat spirituális utazássá? - Szent Ignác útja címmel dokumentumfilmet készített Tolvaly Ferenc

2021.06.08. - 11:00 | MTI / Jezsuita.hu

Miként válhat egy zarándoklat spirituális utazássá? - Szent Ignác útja címmel dokumentumfilmet készített Tolvaly Ferenc

A film négy fiatal zarándok belső lelki útját követi nyomon - A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült alkotást premier előtt júniusban a Magyar Mozgóképfesztiválon, majd a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előestéjén, szeptember 4-én mutatják be a hazai mozik. A forgatásról készült videó megtekinthető a Nemzeti Filmintézet YouTube-csatornáján.

A Szent Ignác útja - Camino Ignaciano címet viselő zarándokfilm hazai premierjét - melynek forgatókönyvét Tolvaly Ferenc rendező és Balázs Zsuzsa újságíró együtt írta - szeptemberre, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idejére tervezik az alkotók. A dokumentumfilmmel egyidejűleg a történet alapjául szolgáló regény is megjelenik.

A 90 perces, személyes hangvételű alkotást Spanyolország történelmi tájain forgatták, és azt mutatja be, miként válhat egy zarándoklat spirituális utazássá.

A filmben szereplő négy fiatal - Szalma Balázs (34), Asztalos Katalin (28), Kovács Júlia Mária (31) és Beeri Benjamin (28) - társául egy jezsuita szerzetes, José Luis Iriberri SJ szegődik - neki Hegedűs D. Géza kölcsönözte a hangját -, segítve őket abban, hogy a gyaloglás közben elvégezzék a Szent Ignác-i lelkigyakorlatot. A 90 perces dokumentumfilm közelről, személyes hangvételű elbeszéléssel, érzékenyen mutatja be, hogyan válik egy zarándoklat életváltoztató úttá.

A résztvevők ugyanazon a 640 kilométeres úton haladnak, mint amelyet a rendalapító tett meg ötszáz évvel ezelőtt Loyola és Manresa között, és amelyet ma már Camino Ignacianóként ismerünk. A nézőknek pedig mindeközben bepillantást engednek belső utazásukba is.

https://jezsuita.hu/wp-content/uploads/2019/08/map.jpg

Tolvaly Ferenc filmje először mutatja be az út spirituális és látható szépségeit egyaránt.

A film üzenetet hordoz az önmagukat keresőknek, a pszichológia iránt érdeklődőknek és a mély lelkiséget vágyóknak; mindazoknak, akik változtatni kívánnak életükön, miközben a spanyol kultúra, a természet és az egyedi dokumentumfilmek szerelmeseinek is egyedülálló élményt ígér.

Tolvaly Ferenc egész estés dokumentumfilmje a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, a Cameofilm Stúdió Csáky Attila producer vezetésével gyártotta és a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya patronálta.

A Szent Ignác útja - Camino Ignaciano nemzetközi bemutatója június 19-én Rómában, a Szent Ignác megtérésének 500. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi év keretében lesz. A magyarországi premier időpontja a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előestéje, 2021. szeptember 4., és e hónap végén a Magyar Mozgóképfesztiválon már premier előtti vetítést tartanak.


Új hozzászólás