Kincsek a raktárból: válogatás régi, értékes könyveinkből - A Berzsenyi Dániel Könyvtár kiállítása

2021.05.25. - 11:00 | vaskarika.hu - Fotó: Wikipedia

Kincsek a raktárból: válogatás régi, értékes könyveinkből - A Berzsenyi Dániel Könyvtár kiállítása

Kincsek a raktárból: válogatás régi, értékes könyveinkből címmel nyílt kamarakiállítás a Berzsenyi Dániel Könyvtár első emeleti kölcsönzőterében.

Raktárainkban számos olyan régi, értékes kötetet őrzünk, melyeket napjainkban kevesen ismernek, forgatnak, ezekből nyújtunk most válogatást.

Látható a tárlaton többek között a Klasszikus arany biblia (1902), a hét kötetben megjelent Az ezeregy éjszaka könyve (1921-1928) című kiadvány, amely gyönyörűen illusztrált és a sorozatcím szerint elsősorban „tudományos körök és bibliophilek részére" adták ki, valamint egy „esküvőre felkészítő könyvecske" Bardócz Elemér tollából. Az érdeklődők „belelapozhatnak" a 125 évvel ezelőtt, 1896-ban Magyarország ezer éves fennállása alkalmából megtartott millenniumi ünnepségek kapcsán megjelent dokumentumokba, valamint az 1938-as Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus és az ugyanebben az évben megtartott Szent István Emlékév apropóján készült kiadványokba. Nem utolsó sorban pedig néhány dokumentum erejéig megemlékezünk a 700 éve elhunyt olasz költőóriásról, Dante Alighieri-ről (1265-1321) is.

A kamarakiállítás 2021. május 18-tól június 15-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

A könyvtár közönségforgalmi tereit a védettségi igazolvánnyal rendelkezők (és a felügyeletük alatt lévő kiskorú használók) látogathatják.


Új hozzászólás