Jazz-hétvége a Broadway árkádja alatt (jún. 25-27.)

2021.06.16. - 12:15 | vaskarika.hu

Jazz-hétvége a Broadway árkádja alatt (jún. 25-27.)

Helyszín: Broadway Cafe_Club

Dátum: 2008.01.11.

A jazz szerelmeseit június utolsó hétvégéjén olyan zenei csemegék várják Szombathelyen, mint a Lamantin Jazz Fesztiválról jól ismert Márkus Tibor zenekara, az EQUINOX - kiegészülve a nagyszerű gitárossal, Juhász Gáborral -, vagy a 2020-as Veszprémi Utcazene Fesztivál első díjat nyert formációja, a Kellene Kis Kert zenekar.

Hosszú és kényszerű zenei fogyókúrához kellett hozzászoknia annak Szombathelyen, aki szereti a jazz-zenét. Szerencsére június végével elérkezik a jazz-böjt vége: a Broadway Club Café teraszára ugyanis egész hétvégére beköltözik műfaj.

Farkas Misi és Márkus Tibor - aki 2003-tól 17 éven keresztül a Lamantin Improvizációs Tábor művészeti vezetője volt - izgalmas jazz-hétvégét álmodtak a Broadway Club Café teraszára, ahol a jazz öreg rókái mellett az ifjú tehetségek is helyet kaphatnak, és végre hamisítatlan élő jazz-futamokba merülhet a hosszú ideje koplalni kénytelen zenekedvelő közönség.

A hétvége gerincét a szombaton és vasárnap, két különböző formációban is fellépő EQUINOX, az Erkel Ferenc díjas Márkus Tibor zenekara adja. A modern mainstream jazzt játszó együttes számos jazz-fesztiválon, hazai és külhoni városban koncertezett pályafutása során. Repertoárját Márkus Tibor zeneszerző, zenekarvezető szerzeményei alkotják, melyeket a modern kompozíciós elemek felhasználása mellett a dallamosság és a befogadhatóság megtartása jellemez. Juhász Gábor gyakori vendég az EQUINOX lemezein és koncertjein. Nemcsak magas művészi játékával, hanem saját kompozícióival is színesíti a zenekar repertoárját, Szombathelyen vasárnap egészül ki vele a zenekar.

A jazz-zenét a folyamatos megújulás tartja életben, ma is az egyik leginkább nyitott, a különféle zenei irányzatokat szívesen magába fogadó, izgalmas műfaj, maga is szívesen olvad össze más zenei műfajokkal. Ilyen különleges összeolvadás eredménye a péntek este muzsikáló Kellene Kis Kert zenekar. A zenekar saját zenéjét funk folkként határozza meg: központja Horváth Dániel (Dudu) bravúros hegedűjátéka, ami már önmagában ötvözi a népzenét, komolyzenét, jazzt, sőt a ritmikus brácsajátékot is. E köré jön a másik három hangszer és hozzák a funkit, az acid jazzt és még egyéb más stíluselemeket.

A funk-folk ritmusok után a füstös jazz-bárok világát idéző hangulattal érkezik a Broadway teraszára Batyi Norbert és Tóth Dániel zenekara. A világszerte ismert jazz-standardek mellett halhatatlan hazai előadók művei is megszólalnak majd. Batyi Norbert számos országos tehetségkutatón kimagasló eredményt ért el, Budapesten végzett Ifj. Szakcsi Lakatos Béla tanítványaként zenei konzervatóriumban, jelenleg a Zenekadémiára készül. Tóth Dániel 2011-ben Szombathely hangja volt, azóta több tucat sikeres koncertet tudhat maga mögött jazz-zenekarokkal és fúvószenekarokkal énekesként. Bécsben, a Zeneművészeti Egyetemen tanul.

A kötetlen improvizáció szerelmesei sem maradnak zenei táplálék nélkül, az EQUINOX vasárnapi koncertje után fergeteges jam session zárja a jazz-hétvégét. A koncertekre a helyszínen lehet jegyet venni, de mindenképpen érdemes előre asztalt foglalni.

jegyinfo: Broadway Club Café  +36 30 826 0926
szakmai info: Márkus Tibor  +36 30 919 8749

Broadway Jazz-hétvége      június 25-27.                                  

helyszín: Broadway Club Café
(Kőszegi u. 12. AGORA Savaria mozi árkád)

Június 25. péntek

19:00 Kellene Kis Kert zenekar

-          Horváth Dániel Dudu    - hegedű
-          Kulhay András               - gitár
-          Nagy Olivér                   - nagybőgő
-          Mészáros Szabolcs        - cajon, ütőhangszerek

kb.20:30 Batyi Norbert és Tóth Dani zenekara

Június 26. szombat

19:00 az EQUINOX Quintet

-          Molnár Enikő               - ének
-          Elek István                   - szaxofon
-          Márkus Tibor               - zongora
-          Csuhaj Barna Tibor       - bőgő
-          Jeszenszky György       - dob

Június 27. vasárnap

19:00   az EQUINOX Quintet. Vendég: Juhász Gábor

-          Juhász Gábor                - gitár
-          Molnár Enikő                  - ének
-          Elek István                    - szaxofon
-          Márkus Tibor                - zongora
-          Csuhaj Barna Tibor       - bőgő
-          Jeszenszky György        - dob

az EQUINOX koncertje után

-          J A M S E S S I O N

belépő:
2.800,-/nap fizetendő helyszínen

helyfoglalás:
+36 30 826 0926 / vagy a helyszínen/ vagy a
Broadway Club Café facebook-oldalán messengeren

Új hozzászólás