7. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé a Szombathelyi Képtárban

2021.06.16. - 12:45 | vaskarika.hu

7. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé a Szombathelyi Képtárban

Helyszín: Szombathelyi Képtár

Dátum: 2021.06.18 - 08.28.

Június 18-án 15 órakor nyílik meg a Szombathelyi Képtárban a kortárs textilművészet jelenét bemutató nemzetközi seregszemle, a 7. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé.

A kortárs textilművészet jelenét bemutató nemzetközi seregszemlét a Kulturális Alapítvány a Textilművészetért és a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum - Szombathelyi Képtár rendezi meg 2021. június 18. és 2021. augusztus 28. között. A kiállítást elismert hazai és nemzetközi művészek 219 műalkotásából állítjuk össze. A kiállítandó műveket öt kategóriában a meghirdetett pályázat útján neves kortárs művészekből és művészettörténészekből álló szakmai zsűri választotta ki.


Jackowiak Renata: Időben (minitextil)

A már hagyománnyá vált - immár 50 éve zajló - nemzetközileg elismert rendezvény felvonultatja a magyar valamint a nemzetközi textil- és öltözéktervező művészet legjobbjait, bemutatja a legújabb műveket, trendeket a Fal- és Tértextil, a Textildesign, a Miniatűrtextil, a Zászló és a Szalag kategóriákban.

A 2021-es VII. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé témája a SODRÁS. Olyan művek létrehozását várták a szervezők a művészektől, amelyek e témát, fogalmat, élethelyzetet és jelenséget járják körül, ehhez a gondolatkörhöz kapcsolódnak, vagy kifejezetten erre a témára készültek. Részvételre a meghirdetett öt kategóriában pályázhattak a textilművészek, képző-, és iparművészek.


Fülöp Tünde: The thread of my life

Az alkotókat az esemény támogatói által felajánlott díjakkal jutalmazzák, ezúttal is 14 díjat osztanak ki.

Új hozzászólás