Szabad a zene! – Bárki zongorázhat a köveskáli buszmegállóban

2021.06.19. - 11:20 | vaskarika.hu

Szabad a zene! – Bárki zongorázhat a köveskáli buszmegállóban

Szokatlan tárgy jelent meg a Balaton-felvidék romantikus kis településén, Köveskál egyik buszmegállójában. A pianínó nagy népszerűségnek örvend a helyiek és az átutazó turisták körében is, a hangszer ismerői ugyanis bátran megszólaltathatják a billentyűket várakozás közben, vagy helyett – derült ki a Duna Televízió NYÁR 21 című műsorának tegnapi adásában.

A Duna Televízió megújult nyári magazinműsora, a NYÁR 21 sokszínű turisztikai palettát mutat hazánk különleges helyszíneiről. A legutóbbi adásban a köveskáli zenélő buszmegállót láthatták a nézők a műsorban, ami a Káli-medence szívében található település egyik közkedvelt helyszíne lett. Az adásban Jancsó Zsóka a Testnevelési Egyetem nyugalmazott zongorakísérője mesélt a kezdeményezésről, akinek már egy lelkes tanítványa is akadt, Bacsa Tibor postás személyében.

„Amikor először megpillantottam a zongorát, nem akartam hinni a szememnek. Valaki idehozta, és azóta a buszmegállóban az élet felpezsdült, igazi közösségi hellyé alakult. Ha erre járok, mindig örömmel látom, hogy sok turista, kerékpáros érkezik az ország minden tájáról és kedvét leli abban, hogy megszólaltathatja a pianínót" - fogalmazott Bacsa Tibor.


Fotó: hirado.hu

„Híre ment a köveskáli zenélő buszmegállónak. A Facebookon sokan megosztják a képeket, videókat, amiket itt készítenek. Klasszikus zenei művek, populáris dalok egyaránt hallhatók itt, de kétkezes és trió felállásban is megszólaltatták már a zongorát. Nincs még egy ilyen kezdeményezés az országban" - tette hozzá Jancsó Zsóka, aki mióta nyugdíjas az évnek a felét a családja balatonhenyei nyaralójában tölti, ahol a szülei öreg pianínóján tartja frissen hangszertudását. További részletek a NYÁR 21 idézett adásában megtekinthetők.

Új hozzászólás