Kétszázan kerülték meg a Fertő-tavat

Képgaléria megtekintése2021.07.30. - 00:20 | Auer Tamás

Kétszázan kerülték meg a Fertő-tavat

Az idei év különleges volt a közösségi kerékpározás szempontjából is. Idén végre megrendezték a tavaly oly sokszor módosított Fertő-tó kerülést, a bringások nagy örömére.

Sokan már tavaly beneveztünk rá, megközelítőleg a 600-at is meghaladta a nevezők száma, viszont "csak" 200-an vágtunk neki a 117 km-es távnak.

Nagyon szeretem, különösen a Fertő-tavi szervezést, jó a szervezőcsapat, készségesek az először résztvevőkkel és az évről évre visszatérőkkel is. Nekem ez volt a negyedik alkalom, hogy körbebringáztam a tavat. Ezeknek a kerékpáros rendezvényeknek nagyon jó közösségi összetartó ereje van, minden évben köttetnek új barátságok. Sokakkal nem ez az első alkalom, hogy együtt tekerünk.

Idén módosult a túra útvonala, voltak átfedések az előző évekhez hasonlóan, ezenkívül az eddigi 4 frissítőpont helyett 3 került kialakításra, a korábbitól eltérő helyszíneken. A frissítőpontokon ásványvíz, alma,  keksz, házias készítésű leveles tésztából készült kakaós csiga, a szerencséseknek pedig hájas kráfli is jutott. Szükség is volt az elégetett kalória és víz pótlására a "gatyarohasztó" melegben.

A legközelebbi esemény az éjszakai tó kerülés lesz, augusztus 14-én, ahol behajózunk a tó közepére, és nézzük a csillagokat. Idén talán lesz hullócsillag is, hogy valóra váltsa titkon remélt vágyunkat.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás