Bazi Nagy Témaparki Harciparti a Savaria Napokon

Képgaléria megtekintése2021.08.30. - 00:30 | BLH - Fotók: Szakonyi Eszter, Kéri András

Bazi Nagy Témaparki Harciparti a Savaria Napokon

Nemcsak a Történelmi Témapark nagyszerű hagyományőrzői, hanem kolléganőnk is egy gladiátor a maga nemében: órákon keresztül együtt élt a hagyományőrző csapatok bemutatójával, seregszemléjével, még Szabi, a péket is elcsípte, mellette pedig rengeteg nagyszerű és bravúros pillanatot, amit most megmutatunk a T. Olvasónak is. We So Glad(iátor).

A Történelmi Témapark három napon keresztül igazi időutazásra hívta a Savaria Napok látogatóit. A Sextus Palpellius Hister helytartó savariai udvarába tévedt időturistákat katonai hagyományőrző bemutatók és színes, római kori tábori élet várta.


Szabi, a pék

A Kr. utáni 1. és 3-4. századi római és germán hadviselés mellett bronzműves és fegyverkovács műhely is helyet kapott a parkban, és megismerkedhettünk a római gabonafajtákkal, feldolgozásuk módjával is. Ebben szombaton közreműködött a Colonia Claudia Savariensum, azaz Savaria város északi szomszédságában (a mai Kőszegen) született, de birodalomszerte ismert pékmester, Sabillus Liberfilius (Szabi, a pék) is, aki számos kovászolós trükk mellett a római focaccia-készítés rejtelmeibe beavatta a szombathelyi "kovászcimbiket" és az érdeklődőket.


Kassai Lajos

Nem hiányozhattak a programból a savariai közönség kedvencei sem: itt volt többek közt a város alapításában kulcsszerepet játszó XV. Apollinaris legio katonáit megjelenítő Savaria Legio Egyesület, a Collegium Gladiatorium acélos izmú gladiátorai és a lovasíjászat világhírű apostola, Kassai Lajos.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás