Húsvéti előjáték - programok a hétvégére

2010.03.26. - 03:00 | vaskarika.hu

Húsvéti előjáték - programok a hétvégére

Helyszín: Vas megye

Dátum: 2010.03.26 - 28.

A hétvégi programokat látva sajnálhatjuk igazán, hogy nem amőbának születtünk. Vagy eljutni osztódással szaporodva mindenhova, vagy Rómát látni és nem meghalni. Esetleg még a teleportálás... Szóval nem is emelünk itt ki egy programot sem, inkább a fenekünket fel. Anyutól kérjünk jó sok pénzt, családnak hagyjunk otthon fotót - hétvégi program indul, hétfőn találkozunk!

Március 26., péntek

15:00 - Berzsenyi Dániel Könyvtár

Neten innen - neten túl - Internet Fiesta

Gyakorlati foglalkozás keretében bemutatjuk a következő programokat: Picasa, Google Earth, ezenkívül megismerkedhetnek különböző internetes szerkesztő-programokkal is. A program látogatói aktív résztvevői lehetnek az eseményeknek, többek között barangolhatnak New York utcáin, Párizs belvárosában.

19:00 - Celldömölk, Kemenesaljai Művelődési Otthon

Hindi Fatima - 'Angyali töredék' koncertturné

Hindi Fatimának, az egzotikus szépségű, csodálatos hangú sárvári énekesnőnek "Angyali töredék" című koncertturnéja március 26-án Celldömölkre érkezik.

Részletek...

21:00 - AGORA-Savaria Filmszínház

Péterfy Bori-koncert
(előzenekar a szentgotthárdi Zaporozsec)

Két év után új lemezzel jelentkezett az egykori Amorf ördögök énekesnője, a 2007-ben szólókarrierbe kezdett alternatív popdíva, Péterfy Bori és zenekara. A Nemzeti Színházban is dolgozó énekes-színésznő sanzon-punk-rock formációja nem tétlenkedett az elmúlt két évben: végigszáguldottak a hazai klubokon és fesztiválokon. A szerénység nélkül sikeresnek mondható debütáláshoz, a mára aranylemezes, cím nélküli első Péterfy Bori & Love Band-albumhoz képest az egyszerűen csak 2 címre keresztelt új anyag logikus folytatása a sanzonos-rockos világnak, de ezúttal kevesebb a sanzon, és több a nyers erő.

Részletek...

21:00 - Sárvár, AZK

Nirvana - emlékest Sárváron

Már-már hagyomány az AZK-ban, hogy minden év tavaszán a B.A.D. legénységének köszönhetően élőzenével emlékezünk meg a felejthetetlen seattle-i zenekarról. A programban helyet kapnak idén is Nirvana coverek, de ezúttal a Tais Toi! is csatlakozik az emlékest felhozatalához, mint vérfrissítés. Szintén újdonságot jelent, hogy ezen az esten fog debütálni az AZK új szelektorjelöltje, Péntek Attila is, aki az átszerelések közben gondoskodik arról, hogy ne maradjunk zene nélkül. Akinek jelentett valamit a Nirvana, jöjjön el idén is, nem fog csalódni!

Részletek...

A-Klub

Hősök - Hiphop a házban

A flaszterköltők sorozat legújabb epizódjában a szélesvásznú színpad vendégei a szomszédos megyeszékhely lakótelepeinek megmondói, Ecküék, tehát a Hősök pacsiznak le a szombathelyi rokonlelkekkel. A brigád házatáján nagy a sürgés-forgás mostanság is, az idén új lemez, Red Bull-turné, és április végétől élőzenekaros felállással is támadnak a srácok. Péntek este azonban még csak a májkok főszerepelnek. Elő- és utózenél Dj Kicsi és Enki aka Töcök.

Részletek...

Március 27., szombat

Szentgotthárd, Színház

Húsvétváró Családi Nap a Színházban a Bagolyvár Áruda szervezésében

9:00 - 12:00 Babra megy a játék - AKCIÓ a Bagolyvár Árudában
14:00 Csupa csupasz tyúkeszű - Társasjáték élőben
15:30 Csigabajnokság - Ki a leglassúbb?
16:30 Mesevarázs - Interaktív mesejáték gyerekeknek és felnőtteknek
15:00 Kerékpáros ügyességi verseny
17:00 Kerékpáros ügyességi verseny - eredményhirdetés

14:00 - 18:00 Húsvéti kézműves foglalkozás
14:00 - 18:00 Motorkerékpár szimulátor - Gyere turbózd fel meged!
14:00 - 18:00 Tűzoltó autó testközelből

14:30 - 17:00 - SIC

Húsvétváró játszóház

Vidám húsvéti díszek, ajándékok készítése sok-sok meglepetéssel.
Belépődíj: 200.- Ft

19:00 - SIC

Átjáró 3. megyei döntő

Az Átjáró 3. Ifjúsági Könnyűzenei Tehetségkutató Fesztivál döntője március 27-én este 19.00-kor kezdődik az OLADI ÁMK-ban! Az öt zenekar mellett vendégként fellép a tavalyi Átjáró győztese, a Lunchbox. Belépő: 500 Ft.

Részletek...

A-Klub

Liquid Funk @ drumandbass.light

A stílus hazai zászlóshajójának számító Tactile formáció és kiadó egyik kapitánya, Longman érkezését ünnepelhetik a törtek kedvelői, játéka mindenesetben tanítanivaló. Míg társai, Criss.su, SKC és a többiek jobbára a morcos, ridegebb súlyos vonalon zakatolnak, addig Dani a zeneibb liquid vagy deep vonalt abszolválja. Neve nemzetközi szinten is jól cseng, nem véletlen, hisz ő a hangokkal játszik szinte, természetesen szem előtt tartva a szelekció fontosságát is hangulatzenéjéhez. Az est szinte nemzetközinek is titulálható, hisz a négy szerepet kapó közül ketten a szomszéd fővárosból, Bécsből érkeznek Szombathelyre. Egyikük echte osztrák, az ottani szcéna jónevű, rutinos lemezelője, DoubleP, aki elég sűrűn koptatja például a Flex pultját is. Érkezik még ugyanonnan Roben, és talán a lejátszók mögé áll még Vidaotone is, aki a nagykeverőn végigkíséri útjukon a dj-ket. Egy a Rádió Café 98.6-nak készített Longman mix kedvcsinálónak.

Részletek...

Sárvár, B52's Club

CrashTest a B52's Club -ban

CrashTest fantázianéven a sárvári B52's Club & Caffe lesz a helyszíne egy földalatti zenei megmozdulásnak, ahol minden terítékre kerül, ami 4/4, leginkább tech, electro és fidget ízzel, cirka 133-as tempón! A zenék felelősei Minimonk (warmup set), Anasazi aka El Presidente, Methax, llkrndsz (artical), és CsP lesznek.

Részletek...

Március 28., vasárnap

10:00 - Mesebolt Bábszínház Kamaraterem

KORMOS ISTVÁN: AZ ÉGIGÉRŐ FA - matiné előadás

Dramaturg: Gimesi Dóra
Zenei szerkesztő: Horváth Károly
Tervező: Boráros Szilárd
Rendező: Rumi László
Szereplők: Czirók Tamás, Kovács Zsuzsanna, Kovács Bálint mv.

Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, ahol örökké virítanak a kertek, kacsalábon forognak a paloták és táltos malac röpköd a háztetők fölött, élt egyszer egy kiskondás meg egy királykisasszony. Egy fiú meg egy lány. Két mai fiatal a klasszikus mesei kalandok útján - táltos hátán repülve, égigérő fára mászva, három pár vasbocskort elkoptatva - indul el, hogy végül megtalálják egymást.

Kormos István verses népmese-feldolgozásában az ismert történet találkozik a modern költészettel, ég a földdel, fenti világ a lenti világgal. Köztük pedig öröktől fogva ott áll az égigérő fa.

A belépőjegy ára gyerekeknek és szülőknek egységesen: 700.- Ft

Jegyek a 94/501-728-as telefonszámon rendelhetők, hétköznap 8-tól 16 óráig ill. az előadás előtt a helyszínen vásárolhatók.

Részletek...

10.00 - SIC

Lurkó Foci Kupa óvodás gyerekeknek-(meghivásos)

19:00 - AGORA-Művelődési és Sportház, kamaraterem

Both Miklós: Radnóti est - Kísér a Napra zenekar

Radnóti Miklós 100. születésnapja, és az erre emlékező jeles év adta az apropót, hogy a Hangzó Helikon sorozat 19. kiadása a költő verseiből adjon zenés ízelítőt. A modern magyar líra egyik legkiemelkedőbb alakjának verseit Both Miklós, a hazai etno-rock legkiemelkedőbb gitárprímása, a Napra zenekar frontembere zenésítette meg és énekelte lemezre, zenekara kíséretében.

Both Miklós virtuóz gitárjátékával, lenyűgöző színpadi teljesítményével alig két év alatt hatalmas rajongótáborra tett szert, s most Cseh Tamás, Gerendás Péter, Sebestyén Márta, Lovasi András, Palya Bea, Ferenczi György nyomdokaira lépve énekelt versekben is kiválót alkotott.


Részletek...

Új hozzászólás