Itt a Kőszegi Szüret és Fúvószenekari Találkozó részletes programja (szept. 24-26.)

2021.09.22. - 19:00 | vaskarika.hu

Itt a Kőszegi Szüret és Fúvószenekari Találkozó részletes programja (szept. 24-26.)

Helyszín: Kőszeg

Dátum: 2021.09.24 - 08.26.

A szüreti felvonulás még elmarad, de így is érdemes lesz Kőszegre látogatni a hétvégén. Mutatjuk, miért!

Kőszeg szőlősgazdái tavasszal a Szőlő Jövésnek Könyvébe rajzolják be évről évre a friss hajtásokat. Most már azt is tudják, milyennek ígérkezik a termés. A borászok az Alpokalja környékbeli dűlőin közel 150 hektáron főként kékfrankost, zweigeltet, blauburgert termelnek, és minden évben rendesen megünneplik a szüretet: a fúvószenei találkozóval egybekötött vígasság szeptember 24-től, 26-ig vár bennünket 8 fúvószenekar fellépéseivel.

A Város Boráért versenyző nedűket 23-án 17.00 órakor képviselő testületi ülés keretében kóstolgatják a képviselők a Városháza tanácskozótermében, hogy eldöntsék: kié a legjobb ízű, a legszebb színű bor, amely a város egyik jelképe lesz és a jövő évi szüretig viselheti a címet. A tavalyi győztes, Jagodics Attila és blauburgerét tartalmazó hordót ver csapra Básthy Béla polgármester úr a rendezvény nyitányaként pénteken. Szeptember 17-én Kőszeg Város jegyzője irányításával történt meg a Város bora címre nevezett minták vétele. 13 bor nevezett a címre, 7 pincészetből.

A rendezvényhez kapcsolódóan nyílik a Kőszegi Művészeti Egyesület kiállítása a vár Lovagtermében szeptember 23-án 18.00 órakor. Kiállító művészek: Franjo Kröpfl és Herbert Paulitsch

A Kőszegi Szüret rendezvénysorozata 1973 óta Fúvószenekari Találkozót is magában foglal, melynek motorja a 156 éves Kőszeg Város Koncert Fúvószenekara.

A Kőszegi Szüret idei rendezvénye még nem tud megvalósulni a megszokott formában, hiszen a járványügyi előírások alapján a tömegrendezvényen csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni, mely a felvonulás ideje alatt nem biztosítható, illetve a rendezvénysátrat is csak így lehetne látogatni, mely az üzemeltetést nem teszi rentábilissá.

Szerencsére a kézműves vásár mindhárom napon megtartható, illetve a fúvószenei találkozó is, ahol a szervezők egyszerre egy helyen sok zenész együttes megjelenését el szeretnék kerülni. Ezek figyelembe vételével kerül a program lebonyolításra. A hagyományápoló események (Város Bora Választás, az első hordó csapra verése, helyi borok kóstolója, fúvós programok) megtartásra kerülhetnek és reméljük igényes szórakozást nyújtanak a város lakosságának. Egészségünk érdekében kérjük megértésüket! Vasárnap délután pedig elindulhat a II. Seregélyfütty Kerékpáros Bortúra!


Kőszegi Szüret - Fúvószenekari Találkozó és Kézműves Vásár

2021. szeptember 24-26.

Szeptember 24. péntek Fő tér

17.30 első hordó bor csapra verése, a Város Bora eredményhirdetés
Kőszegi Ifjúsági Fúvószenekar
Borbarát Hölgyek műsora - Hölgyek Bora átadás

Fúvós Szerenád:
19.00 Sárvár Város Koncertfúvószenekara
20.00 Kőszeg Város Koncertfúvószenekara
21.00 Be-Jó Tűztánc

Szeptember 25. szombat

10.00 Vendégzenekarok zenés fogadása a Jézus Szíve Plébániatemplom előtt
12.00 Jó ebédhez szól a fúvószene éttermek előtt

FŐTÉR

13.30 2. Seregélyfütty bortortúra
14.00 ATARU TAIKO - japán dobszínház
15.30 Modern tánc bemutatók: Dance Jam Tánccsoport, West Side TSE

FÚVÓS SHOW

17.00 Szentgotthárd Város Fúvószenekara
18.30 MOFÉM Fúvószenekar
20.00 Kőszeg Város Koncertfúvószenekara

JURISICS TÉR

FÚVÓS TÉRZENE

14.30 Szentgotthárd Város Fúvószenekara
16.00 Csepreg Város Fúvószenekara
17.30 Szombathely Város Fúvószenekara

szeptember 26. vasárnap

FŐ TÉR

15.00 Hajnalcsillag Néptáncegyüttes, Boldi és Bandája
16.30 Biginél6kor
18.30 KVARC

JURISICS TÉR

FÚVÓS TÉRZENE

11.00 Kőszeg Város Ifjúsági Fúvószenekara
14.30 Táplánszentkereszti Fúvószenekar
16.00 Kapuvár Város Fúvószenekara

 A Fő téren és a Jurisics téren kézműves kirakodóvásár és a hegy levének kóstolói!


SEREGÉLYFÜTTY KUPA II. - a legbolondosabb bicajtúra -

Indulás: 2021. szeptember 26. 13.30 Fő tér, a KKE AlpokCycles vezetésével
Egy mókás verseny, ahol az a ciki, ha a legújabb bringás mezedben, a legújabb karbon- vagy alubringáddal állsz rajthoz!

Itt külön elismerésben részesülsz és nem ciki, ha svájcisapka van a nyeregre húzva, ha rozsdás és nyikorgó a láncod, ha a pedálnak csak a tengelye van meg, ha a dinamó feje egy darab locsolócsővel van megtuningolva, ha valami mókás vagy régi időket idéző ruhában tekersz....minden belefér...!

Nincs más dolgotok, mint előásni a sufniból a nagymama, nagypapa bicaját,vagy bármit ami már feledésbe merült! Lehet kemping, tacskó, bmx, "mezőre járó"fekete 28-as, osztrák import citybike, lényeg a két kerék és, hogy guruljon.

A verseny másik küldetése, hogy emléket állítson annak a több ezer kőszegi bortermelőnek, akik évszázadokon keresztül ápolták és növelték a kőszegi bor jó hírét! Szüret idején pedig mindenféle módon óvták a termést a seregélyektől! Madárijesztővel, kerepeléssel vagy durrogtatással! Gyertek és Ti is tekerjetek egy jót. Minden induló kap egy pogácsát és egy üdítő italt...

Közreműködő pincészetek: Kampits Pince, Napostető Borterasz, Frank Pince.

Új hozzászólás