Bődületes Nemesbőd - Felavatták Pető Ferenc bábművész nemesbődi bábműhelyét

Képgaléria megtekintése2021.09.25. - 00:15 | Büki László 'Harlequin'

Bődületes Nemesbőd - Felavatták Pető Ferenc bábművész nemesbődi bábműhelyét

Szeptember 24-én avatták fel Pető Ferenc bábművész nemesbődi bábműhelyét. Frédi bácsi bábos meseszentélyét megtöltötték a gyermekek és gyermekes családok, akik előtt Piroska és a farkas története elevenedett meg.

Pető Ferenc Frédi bácsi Nemesbődön lelt új otthonra, bábkészítő mesterségét a nemesbődi Közösségi Ház színtereiben folytatja. Ötödik osztályos kora óta bábozik, a legtöbben az MMIK-ból ismerik, ahova anno segédmunkásként került, majd elvégezte a népművelő és bábszínész szakot. 70 évesen ma is dolgozik - ezentúl nemesbődi "műhelyében" alkot új bábokat és új előadásokat.

Simon Ádám rövid köszöntőjét követően Pető Ferenc meghatottan úgy fogalmazott, szívből örül annak, hogy előadásról előadásra egyre többen jönnek a Közösségi Házba. Majd előkerültek a bábok, Piroska, a vadász, a farkas és a nagymama, a gyerekek pedig hangosan izgulva, bekiabálva éltek együtt a bábjátékkal.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

H.Nagy Katalin 2021.09.25. - 18:25
Sajnálom, hogy az életrajzi ismertetőből kimaradt a Mesebolt Bábszínház alapítása és az itt eltöltött időszak, a sok szerep, aminek köszönhetően viselheti a bábművész címet.
BLH 2021.09.25. - 19:14
Kati néni nem életrajzi ismertető volt... csak egy fél sor infó. :) A megnyitón volt a hangsúly, hogy idejött, amiről szerintem senki más nem írt... :( Nem Pető Ferenc életrajz volt, hanem egy kis felvillantás, honnan ismerhetik leginkább őt. Három mondatos írásánál életrajzról beszélni... :( Szeretettel...
AMG 2021.09.26. - 13:46
A Mesebolt Bábszínház ismét kimaradt. Gondolom tilos leírni a nevét, mert Hende bácsi utálja őket.
BLH 2021.09.26. - 13:59
AMG, ilyen, amikor egy szerencsétlen hozzászólásra ráugrik valaki anélkül, hogy értelmezné, miről is szól a cikk, amikor a sértettség felülírja a józan észt és a tényszerű beszámoló tartalmát. A Mesebolt a Vaskarikán 183 anyagban szerepel, nekünk aztán nem mondja meg senki, mit és hogyan írhatunk le, a mi agyunkban sem sértettség, sem politikai kontextus nem irányadó, ha kulturális szolgálatról van szó! Nagyon egyszerű ez a történet, amit sajnos sikerült szerencsétlen módon, régi sérelmektől vezérelve elvinni teljesen rossz irányba, neked pedig sikerült ebbe a sorba beállni. A cikket próbáld értelmezni, hogy miről szól, köze sincs a Mesebolthoz, egy halvány utalás van arról, honnan ismerhetik azt az embert, aki mostantól Nemesbődön folytatja... Hogy milyen ellentét feszül Pető Ferenc és a Mesebolt között, az nem ide tartozik, ahogy Hende is testidegen ebben a történetben.
Ebben a 183 írásunkban van a Mesebolt Bábszínház címkézve...
http://vaskarika.hu/hirek/cimkek/mesebolt_babszinhaz/
Csak tényszerűen, a vélt vagy valós sérelmek nem tartoznak ehhez a cikkhez... Ha majd azt olvassák a T. Érintettek, hogy Életrajzi interjú Pető Ferenccel, és abból kimarad a Mesebolt Bábszínház, na akkor... akkor lesz alapja mindannak, ami most felszabta a régi sebeket.