Dolhai Attila és Csókay András elmélyüléssel teli imaestje a székesegyházban

Képgaléria megtekintése2021.09.30. - 01:00 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin', Mihácsi Veronika

Dolhai Attila és Csókay András elmélyüléssel teli imaestje a székesegyházban

A MAGnificat együttes – Varga Mónika dicsőítésvezető, Lambert Attila, főállásban a Magyar Kurír fotósa és Dolhai Attila színész, musicalénekes és zenészbarátaik – szeptember 29-én zenés imaestet tartott a Szombathelyi Székesegyházban a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 30 éves évfordulója alkalmából. Elmélkedésekkel és hitéről tanúskodó gondolataival a világhírű orvos, Csókay András segítette a résztvevőket az elmélyülésben.

Újraindulásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. Egész évben számos programmal emlékeznek a jubileumra. Szeptember 29-én zenés imaestet szerveztek a szombathelyi Székesegyházba.

Szentmisével kezdődött a karitász ünnepe, amin szentbeszédében Székely János megyéspüspök a nap ünnepére - Szent Főangyalok ünnepe - utalva kiemelte: a magyar angyal szó a görög Angelos szóból származik, ami küldöttet jelent. Ezt nem csak szellemi lényekre használták, hanem emberekre is, mint pl. Keresztelő Szent Jánosra. A mai ünnep arra tanít, hogy lehetünk egymás angyalai, őrangyalai, küldöttek Isten által egy másik ember számára.


Fotó: Molnár Péter / Szombathelyi Egyházmegye

A szentmisét követő MAGnificat együttes - ami ezen az estén héttagú zenekarrá egészült ki - előadása két okból is izgalmas volt: egyrészt Dolhai Attila közreműködése miatt, akit spirituális oldaláról eddig nem ismertünk, a másik ok pedig, hogy Lambert Attila és Varga Mónika a legendás, az országúti ferenceseknél évtizedek óta zenélő Bonaergész együttes hagyományát képviselő-továbbvivő zenészek, ami az átélt hit erejével és az Istenhez tartozás magától értetődő voltával ruházza fel dalaikat.

A lelki elmélyülést a méltán világhírű orvos, Csókay András már-már fanatikus hitéről tanúskodó gondolatai segítették. Az együttes a pandémia idején, a templomok bezárásának időszakában jött létre, és a hívek kérésének engedve online közvetítések céljából kezdett zenélni. Tagjai kisebb csodaként élték-élik meg egymásra találásukat, és hogy az együttműködésük tartóssá vált.


Fotó: Mihácsi Veronika

A karitász ünnepi rendezvénye szentségimádással zárult.

megosztom a twitter-en megosztom a facebook-on megosztom a delicious-on megosztom a startlapon megosztom a google+-on NyomtatásKüldés e-mailbenAz oldal tetejére Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás