Libikóka - Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés irodalmi délutánja a Berzsenyi Dániel Könyvtárban (okt. 10.)

2021.10.06. - 07:00 | vaskarika.hu

Libikóka - Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés irodalmi délutánja a Berzsenyi Dániel Könyvtárban (okt. 10.)

Helyszín: Szombathely, Berzsenyi Dániel Könyvtár

Dátum: 2021.10.10.

Az Országos Könyvtári Napok szombathelyi rendezvényeinek sorában mindig különleges a Könyves Vasárnapra keresztelt rendkívüli nyitvatartás, amikor nem csak a kivételes vasárnapi kölcsönzés, de programok is várják a látogatókat. A rendszeres olvasók, látogatók és a könyvtárral való megismerkedést erre a napra időzítők most sem fognak csalódni.

14 órától Hogyan került csillag az almába? címmel papírszínházi mesélés, 15 órától Nyuszi az avarban címmel ősz tematikájú kézműves foglalkozás várja a gyerekeket és kísérőiket. Ez utóbbi során Novák Ágota népi játszóházvezető a linómetszés ilyen formán ritkán kipróbálható technikáját is megismerteti a résztvevőkkel.

16 órától pedig már kifejezetten a felnőtt korosztály számára kedvez a program Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés irodalmi délutánjával, amelyhez a díszletet a könyvtár könyvespolcai, a felnőtt kölcsönzőtér hangulatos tere adja.

A duó zenés-mesélő műsorában anyáink, apáink történetei kerülnek elő.  Úgy, ahogy régen, társaságban volt szokás: dalban, mesében mondva el. Megrázó, felemelő és könnyed családi történetek szólítják meg egymást és a dalokat. Mint egy olyan családi asztalnál, ahol három-négy generáció élvezi az együttlét örömét, és a régi adomák után dalt kíván a szív.

Remek hangzású zenés délután egy olyan kiváló zeneszerző, énekessel, mint Hrutka Róbert, aki színészlemezek tucatjai, és lélekemelő filmzenék után most az akusztikus, játékosan rusztikus, mégis érett oldalát mutatja meg. És a mai középgeneráció kiemelkedő írójával, Grecsó Krisztiánnal, aki évtizedek után talált vissza az énekelt darabok segítségével a vershez, de aki ezen az estén sem hűtlen kedves formájához: a rövidprózához, a meséléshez.

 

Libikóka.

Több mint egy koncert.
Személyesebb, mint egy színházi este. 

A vasárnapi zenés irodalmi délután gerincét énekelt versek, a szerzők közös dalai, a Harminc év napsütés novellái, új írások, versek jazz kabátban, és persze remek anekdoták adják, melyek nem a sublótba valók. Hintázzanak velünk!

A helyszínen lehetőség lesz könyv és CD vásárlására, dedikáltatására.

Esemény Facebook-oldala!

A rendezvényen sok szeretettel várnak minden érdeklődőt! A belépés ingyenes!

Kapcsolódó írásunk:

Országos Könyvtári Napok a Berzsenyi Dániel Könyvtárban (okt. 5-10.)

2021.10.01. - 00:20 | vaskarika.hu

Országos Könyvtári Napok a Berzsenyi Dániel Könyvtárban (okt. 5-10.)

Helyszín: Szombathely, Berzsenyi Dániel Könyvtár

Dátum: 2021.10.05 - 10.

2006 óta többféle hagyományt követve, de tartalmában mindig sokféle újdonságot kínálva kerül sor az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében az Országos Könyvtári Napok eseményeire, a szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozatára minden év októberében. Az elmúlt évben a projekt keretében 1248 település 1494 intézményében 4177 eseményre került sor, amelyen 172 468 érdeklődő vett részt. 2021 októberében ismét valamennyi korosztály figyelmére számítunk a legkisebb településektől a fővárosig.

Új hozzászólás