Népszerű folkzenekarok az MMIK Élő-Tér Folk Klub programjában

2008.09.30. - 20:40 | vaskarika.hu

Népszerű folkzenekarok az MMIK Élő-Tér Folk Klub programjában

Az MMIK 2008. szeptemberétől elindította ÉLŐ-TÉR FOLK KLUB-ját, amely lehetőséget ad a folklór és a világzene amatőr és profi képviselőinek bemutatkozására, közös koncertek megtartására. Várhatóan láthatjuk majd a Napra, a Katan, a Hétrét és a Zuboly zenekarokat, valamint Herczku Ági Nikola Parovval közös koncertjét.

A klubélet egyik alapja a rendszeresen jelentkező program, amire minden hónapban lehet számítani. Elképzelésünk szerint a mindenkori profi együttesek mellett, ún. előzenekarként amatőr előadókat, együtteseket léptetnék fel a régióból. Fontosnak tartjuk hogy minden esetben az autentikus, tradicionális felfogásban zenélő együttesek mellett a világzenei stílust követő koncertek is legyenek.

A programok végén minden esetben táncházat tartunk, amelyen az együttesek esetleges közös zenélése mellett a közönség aktív közreműködésére is lehet számítani. Az ÉLŐ-TÉR FOLK KLUB házigazdája a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ(MMIK) és a mimik Cafe. A tervezett együttesek és előadók felsorolása a teljesség igénye nélkül:

1. Boglya együttes, 2. Dutar együttes, 3. Fakutya együttes, 4. Folktarisznya együttes, 5. Hercku Ágnes és Nikola Parov, 6. Hétrét együttes, 7. Igriczek együttes, 8. Jurta zenekar, 9. Katán, 10. Kátai Zoltán - Róka Szabolcs, 11. Moldva Expressz, 12. Napra, 13. Neofolk együttes, 14. Yava, 15. Juhász zenekar, 16. Zurgó együttes, 17. Zuboly együttes.

2008. október 5-én 17.00 órakor SAVANYA ISTVÁN kanadai magyar zenész koncertje lesz, aki amerikai folk zenét és bluegrass-t fog játszani. A programon fellép még a West Wind Harmonica Band és lesz Country táncház is.

Belépődíj. 500,-Ft

Új hozzászólás