Ünnepi lemezbemutató koncertre készül a Ladánybene 27

2021.10.28. - 14:00 | vaskarika.hu - Nézőkép: Magocsi Ildikó

Ünnepi lemezbemutató koncertre készül a Ladánybene 27

Magyarország első reggae zenekara, a Ladánybene 27 tavaly ünnepelte 35. születésnapját, de a jubileumi koncert a pandémiás helyzet miatt elmaradt. A leállás alatt azonban elkészítették a Szavak-Színek-Hangok című albumukat, amit dupla születésnapi buli keretében mutatnak be november 6-án az Akvárium Klubban. Az est vendégei a lemezen közreműködő zenésztársak és a Sin Seekas zenekar lesz.

A Ladánybene 27 azon ritka zenekarok egyike Magyarországon, amelyik több mint 3 évtizede aktív, időről időre megújul és újabb ötletekkel, lemezekkel jelentkezik. Nevükhöz fűződik az első magyar reggae album, valamint a legnagyobb hazai reggae fesztivál, a Reggae Camp megteremtése. Pályafutásuk során számos világsztárral - Carlos Santana, The Wailers, King Yellowman - léptek fel közös színpadon vagy műsorban, kétszer jártak és koncerteztek a reggae hazájában, Jamaicában.


Fotó: Magocsi Ildikó

A Szavak-Színek-Hangok a csapat 14. albuma, melynek dalaival a zenekar megpróbálja visszahozni a színeket, szavakat, gondolatokat és hangokat az életünkbe. Mindegyik dalban ott van a fény és a remény. A Ladánybene 27 november 6-án az Akvárium Klubban mutatja be lemezét, valamint megünnepeli 35. és 36. születésnapját. „Több, mint 2 órás koncertre készülünk, amiben természetesen felcsendülnek az új album dalai, de merítünk egy nagyot a régebbi dalainkból is. Szerencsére van miből válogatnunk. A koncertre olyan zenésztársakat hívunk vendégül, akik részt vettek az új album munkálataiban, vagy szorosabb kapcsolatba kerültek az új dalainkkal" - emeli ki a zenekar vezetője, Bodnár Tibi.

Az esten fellép Tóth Gábor „Tádé", aki a zenekar alaptótagja és a 90-es évek közepéig számtalan slágert (Szedegetem, Van még a Világon...) írt a zenekarnak. Tádéval az élmúlt években ismét szorosabb a munkakapcsolat, ezt bizonyítja az új albumon szereplő saját szerzeménye (Elhiszem) és több elgondolkodtató dalszövege (Az út szélén, Műanyag nyár, Mondd, mire vársz?). Vendégként fellép még Ferencz Kinga, aki korábbi albumokon vokalistaként dolgozott az együttessel, illetve Gregorio Alto, perkás. Sóti Juli, a Sin Seekas motorja is beszáll egy jó kis ska témára.

 

Erre az alkalomra visszatér a fúvósszekcióba, a Ladánybene korábbi fuvolása-szaxofonosa, Pásztor Ákos „Pászti", aki az utóbbi időszakban a Manaky és Los Orangutanes zenekarokat erősíti. Az este különleges vendége Szlovákiából érkezik, nem más, mint SUPERIOR, aki több korábbi LB27 riddimre (zenei alapra) készített kiváló saját verziót, amivel az Uprising és több más európai fesztiválra juttatta el a Ladánybene 27 zenéjét.


SIN SEEKAS

A születésnapi koncertet a szabadkai SIN SEEKAS zenekar nyitja: Sóti Julival és bandájával több éves baráti-zenei kapcsolatot ápol a Ladánybene 27. Miksa és Tibi szerepel a Seekas nemrég megjelent „Történetek" című új lemezén, és Juli egy szuper verziót készített Take Care címmel a Szavak-Színek-Hangok című lemezre. A Sin Seekas az új albumának dalaival és korábbi slágerével robbantja be a hangulatot ezen a reggae ünnepen.

Facebook event!

További információ, jegyek ITT!

Új hozzászólás