A szombathelyi krimiíró tizedik regényét mutatták be a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Képgaléria megtekintése2021.11.12. - 01:00 | vaskarika.hu

A szombathelyi krimiíró tizedik regényét mutatták be a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

November 10-én mutatták be kolléganőnk, Rozán Eszter immár tizedik, a Szülőföld Könyvkiadónál megjelent "Megfognám a kezed nyári éjszakán" című regényét a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. A szerzővel Csuti Borbála beszélgetett, közreműködött Kelemen Zoltán színművész és Horváth György zenész.

Rozán Eszter könyvbemutatóján két dologra kell felkészülni: egyrészt a tartalmas és különleges körítésre - részlet felolvasása a regényből, valamint a már elmaradhatatlan ukulele -, másrészt pótszékes teltházra. Ami igencsak örömteli a mégoly riasztó maszkos jelenlét ellenére is. A könyv nyújtotta izgalomtól, a már hagyományos rozáni történetvezetéstől és témaválasztástól viszont nem kell óvni senkit. Új regényének középpontjában újra a párkapcsolatok állnak, szereplői elszántan keresik helyüket a világban, szeretnék megtalálni hivatásukat, partnerüket, ám ez nem mindig sikerül.

A Megfognám a kezed nyári éjszakán szerelmi történet, krimi, fejlődésregény és társadalomrajz is egyben. Szereplői a boldogulásukat keresik, az élet értelmét kutatják, és természetesen a szerelmet. A cselekmény két idősíkon bontakozik ki: a jelenben és 2001-ben. A múltban történnek olyan események, melyek jelentősen meghatározzák a jelent. Fellenberg Eszter nem tud szabadulni a múltjától, felnőtt korában is kísértik gimnáziumi némettanára iránt érzett túlzott rajongásának következményei. A gimnazistaként a némettanárába szerelmes Eszter iránt viszont egyik osztálytársa, Örvös Laci érez vonzalmat. Egyik kapcsolat sem tud kiteljesedni a múltban, sőt, komoly bonyodalmakba keverednek mindhárman, de a szereplőknek lehetőségük nyílik a jelenben, hogy jóvá tegyék a dolgokat. A regényből kiderül, hogy tudnak-e élni ezzel a lehetőséggel, vagy még jobban elrontanak mindent.


Központi szerepet játszik az Essence of life, mely egy nemzetközi ismeretterjesztő szervezet, fő célja a tudományos ismeretterjesztés illetve a klímavédelem. Sok neves tudós csatlakozik hozzájuk, Fellenberg Eszter életében is jelentős változást hoz a szervezet. Aztán megtörténik a bűncselekmény, Kovács Gáspár felügyelő újra színre lép, azaz színre lépne, ha nem küldték volna kényszerszabadságra. Valami történt a közelmúltban, ami miatt képtelen aludni, alkoholba fojtja bánatát, nem leli a helyét, ráadásul régi szerelme, Szalay Dorottya hadnagy is férjhez megy. Csakhogy nem hozzá.


Létezik ebből a reménytelen helyzetből kiút? Miért hagyja ott Örvös Laci nagynénje a férjét Ausztráliában, hogy teljesen új életet kezdjen? Meddig terjed egy kapcsolatban az őszinteség határa? A kezdések, újrakezdések, szerelmek, csalódások regénye a Megfognám a kezed nyári éjszakán. Arra biztat, hogy soha ne adjuk fel, merjünk szembenézni a nehézségekkel, még akkor is, ha azok a múltba nyúlnak vissza.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás