Meghódította a fiatalokat a Toldi animációs sorozat

2021.11.23. - 00:10 | vaskarika.hu/ hirado.hu

Meghódította a fiatalokat a Toldi animációs sorozat

Kézzel fogható sikere van a szeptemberben a Duna Televízióban debütált Toldi című animációs sorozatnak. Jankovics Marcell utolsó nagyszabású alkotása nyomán rajzversenyt hirdetett az MTVA, amelyre csaknem 300 pályamű érkezett az ország minden szegletéből és a határon túlról.

Toldi Miklós minden kétséget kizáróan meghódította a közönség szívét, hiszen az animációs sorozat bemutatása alkalmából meghirdetett rajzpályázatra több száz alkotást küldtek be általános és középiskolások. Arany János hősének történetét a világhírű Kecskemétfilm Kft. keltette életre. Jankovics Marcellnek utolsó rendezésével sikerült közelebb hoznia a kötelező olvasmányt a fiatalokhoz, akik papírt ragadtak és megmutatták, hogyan látják a fényes páncélú lovagot.

A mintegy 300 pályamű értékelése komoly kihívás elé állította a zsűrit. A véleményezők közt helyet foglaltak a hazai rajzfilmgyártás legújabb gyöngyszemének alkotói is: Csákovics Lajos, a Toldi kivitelező rendezője és Maticska Zsolt, az animációs sorozat látványtervezője.

 

Az általános és középiskolások karakterábrázolás, jelenetábrázolás és képregény kategóriában pályázhattak. Hogy miként látják az Arany-eposz szereplőit, jeleneteit a 21. században, kiderül a Médiaklikk.hu/toldi oldalra látogatva, ahol megtalálhatók a Toldi epizódjai is.

A legjobbnak ítélt művek alkotói díjátadó ünnepségen vehetnek majd részt, amelyet várhatóan jövő év első felében rendez meg az MTVA és a Kecskemétfilm a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban.

Kapcsolódó írásaink:

Toldi - Egy kötelező, amit látni is kötelező

2021.09.18. - 12:00 | vaskarika.hu

Toldi - Egy kötelező, amit látni is kötelező

Évtizedek óta nem született olyan nagyszabású animációs filmsorozat, mint a Toldi, amely vasárnap 19.40-kor debütál a Duna Televízió képernyőjén. Az iskolai kötelező olvasmányok kiemelt darabját látványos és élvezetes módon ismerheti meg a közönség Jankovics Marcell és a Kecskeméti Rajzfilmstúdió páratlan munkájának köszönhetően.

 

Több mint nyolcvanötezer rajz - Így készült a Toldi

2021.09.20. - 00:10 | vaskarika.hu

Több mint nyolcvanötezer rajz - Így készült a Toldi

Ma este láthatja először a közönség a Duna Televízión Arany János Toldi című elbeszélő művének nagyszabású animációs sorozatát. Jankovics Marcell és az idén ötvenéves Kecskemétfilm legújabb alkotása majdnem három év alatt készült el részben hagyományos, kézzel rajzolt technikával - a tizenkét részes sorozat több mint nyolcvanötezer rajzból áll.

Új hozzászólás