Ütős hétvége - programajánló péntektől vasárnapig

2010.04.09. - 05:42 | vaskarika.hu

Ütős hétvége - programajánló péntektől vasárnapig

Helyszín: Vas megye

Dátum: 2010.04.09 - 11.

Edda jubileum, 30Y, Dumaszínház, SCHC fesztivál, underground filmvetítés és a roma világnap alkalmából Fláre Beás koncert, Karafiáth Orsolya beszélgetős estje, Shakin' Up Vol 4. az A-Klubban, Homo Ludens táncest, kiállítások és színházi előadások - e hétvégén nehéz lesz eldönteni, hogy az adott 72 órát mivel is töltsük el, szinte minden órára jut valami kulturális harapnivaló. A hétvégi menüért olvasson tovább!

Április 9., péntek

18:00 - Sárvár, Nádasdy- vár házasságkötő terme

A költészet napján Karafiáth Orsolya a vendégünk

Karafiáth Orsolyával beszélgetünk a költészet napja alkalmából 2010. április 9-én (pénteken) 18 órától a Nádasdy-vár házasságkötő termében. A Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett költő, író, műfordító neve ismerős lehet az AZK közönsége számára zenei oldalról is, verse inspirált már csodaszép Kaukazus dalt, de ő maga is részt vesz zenei projektekben is. Az estet a sárvári Álomlátó együttes melegíti be szépen hangszerelt vers-dalokkal, majd Markó Péter vezeti a beszélgetést.

Részletek...

19:00 - MMIK, Színházterem

Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági estje a csángó gyermekek javára

Részletek...

19:00 - Irokéz Galéria , Szombathely

Rózsika álma - táncest - A Homo Ludens Zenés Színpad előadása

"És boldogan éltek,míg meg nem haltak, szólt a mese vége,de nem értek ők ettől révbe,hisz változások okán,újra éled e mese tán.."

21:00 - Sárvár, AZK

Fláre Beás koncert

Április 9-én pénteken, a roma világnaphoz legközelebb eső pénteken 21 órakor, Sárváron az AZK vendége a Fláre Beás banda lesz. Aki ismeri őket, azt szerintem ebben a pillanatban elönti az endorfin, aki még nem, azt akkor, ahogy meghallgatja őket a myspace-en, vagy végignézi a következő videókat!

Részletek...

A-Klub

Shakin'Up Club A Vol.4

A reggae ügyi megmozdulások ezen estéjén Szombathelyi ősbemutatóra készül a többek közt Lipi Brown PASO dobossal és T.B. Homelock LB 27 gitárossal felálló zenekar. A koncert után a PASO Sound System, tehát Selecta Áfonya és Lipi Brown adja a karibi ívet a tőlük megszokott vidám és minőségi módon.

Részletek...

Április 10., szombat

9.00-11.00 - AGORA-Gyermekek Háza

Cserebere klub

Részletek...

9.00-12.00 - AGORA-Gyermekek Háza

Kreatív műhelyek - „Kézműves kuckó"

Hasznos bőrtárgyak - Bőrtolltartó készítése

A programon való részvétel ingyenes!

TUDÁSTARISZNYA projekt

Részletek...

16:00 - Rum, Rajki István ÁMK

BICZÓ ANTAL képzőművész és A VASI KÖLTŐK: Balogh József,Devecsery László,Dukai Takách Judit,

Káldi János,Weöres Sándor,VÍZ-TÜKÖR-KÉP című kiállításának megnyitójára.

Helyszín: Fűtőház Galéria Rum

A kiállítást megnyitja: DEVECSERY LÁSZLÓ író, költő

Közreműködik: KELEMEN ZOLTÁN a Weöres Sándor Színház színművésze, a Rumi Kórusegyesület Nőikara MÓRICZ IVÁN karnagy vezetésével, CSER FRUZSINA fuvola

A kiállítás megtekinthető május 7-éig. Bejelentkezés a Művelődi Házban

Bejelentkezés Varga Károly Gyulánál: 0670/341-66-70

17:00 - Irokéz Galéria, Szombathely

Rózsika álma - táncest - A Homo Ludens Zenés Színpad előadása

"És boldogan éltek,míg meg nem haltak,szólt a mese vége,de nem értek ők ettől révbe,hisz változások okán,újra éled e mese tán.."

19:00 - Sárvár, AZK

Vakondok film vetítése a pinceklubban

"A Vakondok egy naplószerű mozgóképes dokumentáció, egy közép-európai főváros, Budapest független szubkultúráiról. Egy nyüzsgő metropolis kulturális felszíne alatt is van virágzó, független művészeti élet és léteznek alternatív szabadidős tevékenységek. Sokan vannak, akik nem a tömegízlést követik, és nem dőlnek be a kereskedelmi média csalogató szavának. A budapesti szubkultúra művelői és közönsége több százezres tömeget jelent. Nem lehet ezt a szubkultúrát, annak művészeit és az underground életmód művelőit alábecsülni és figyelmen kívül hagyni. A Vakondok öt arcot választ ki ebből a világból és rajtuk keresztül mutatja be azt, ami a celebek terepén kívül van, ami nem Megasztár, nem "barátok közt" és nem Hooligans. De létezik, alkot és alakul."

Részletek...

18:30 - Répcelak, Művelődési Ház

GETTÓ MILLIOMOS-amerikai dráma, 115' 2008. 12

8 Oscar és 4 Golden Globe díj! A Legyen Ön is Milliomos stúdiójában, a világító reflektorok előtt a 18 éves, gettóból származó Jamal Maliknak válaszolnia kell az utolsó kérdésre, ami még elválasztja őt a húszmillió rúpiás főnyereménytől. A show házigazdája, nem szimpatizál fiatal játékosával. Miután véget ér a műsor, a rendőrség már várja odakint a fiút, és csalással vádolják. Egyenként mennek át vele a kérdéseken, és próbálják kideríteni, miképp tudta rájuk a választ. Jamal története pedig megelevenedik előttünk. Szegénység, szerelem, szerencse, sors, véres valóság és habbal teli szirupos mese, avagy a legkisebb fiú kitörési lehetősége az Indiai gettó világból. Ez a film reményt, és egy apró kis pislákoló fénysugarat ad a kiúttalan sötétségből.

Részletek...

19.00 - Szentgotthárd, Színházterem

DUMASZÍNHÁZ

Az Amerikából hódító útjára induló stand-up comedy jeles magyarországi képviselői ismét Szentgotthárdra érkeznek. Négy alkalommal lépnek fel városunkban a különböző televíziós műsorokból már jól ismert dumagépek.
Első ízben, április 10-én (szombaton), 19 órai kezdettel a következő tehetséges humoristákat üdvözölhetjük a szentgotthárdi színházban:
Április 10. 19.00 óra: Badár Sándor, Csenki Attila


Jegyárak:
Elővételben: nyugdíjas, diák: 1.700,-Ft, felnõtt: 2.000,-Ft
Helyszínen: 2.300,-Ft
Jegyek elõvételben a Pannon Kapu irodájában válthatók.(9970
Szentgotthárd, Kossuth L. u. 7. Tel.: 94/554-106.)

Részletek...

20.00 - AGORA-Művelődési és Sportház

30 éves az EDDA - ünnepi koncert

19.00 Kapunyitás és vendégzenekar

Vendégzenekar: Avatar

Részletek...

20:30 - AGORA-Savaria Filmszínház

30Y koncert a Moziban

Bár a zenekar nevét egy szombathelyi buszjáratról kapta, a 30Y tagjai 2000-ben ismerték meg egymást Pécsett, és akkor alapították a zenekart.

Szélesebb körű ismertségüket a 2006-os Csészényi tér című lemez hozta el, a 2008-as Semmi szédítő magassággal a szűkebb hazai élbolyba kerültek. A legfrissebb album, a No. 4 már egy beérkezett, de frissességét megőrizni képes zenekar emlékezetes produkciója. Ezt láthatja a szombathelyi mozi közönsége, a frissen doktorált frontember, Beck Zoltán vezényletével!

Részletek...

20:00 - SIC

SCHC Fesztivál

Immár hagyomány, hogy a nem csak karácsony környékén, hanem tavasszal is összegyűlik a szombathelyi hardcore közösség egy buliba, ahol a helyi csapatok mellett az ország legismertebb hc bandái is tiszteletüket teszik. Ezúttal a két helyi legendán - Social Free Face, Liberal Youth - kívül, találkozhatunk egy feltörekvő szombathelyi csapattal, a Stolen Truth-val, érkezik Egerből a Tisztán a cél felé, valamint a Holymans Glory és a Doghitters.
Kezdés pontosan 9-kor, a belépő 1000.- Ft


Részletek...

Sárvár, AZK

Artical Session 42. - A 6. születésnap

Hölgyek és urak, eltelt 6 év a pinceklub falai közt. 2004 áprilisában startolt el az első Artical Session a maga naiv, de szeretetteljes módján. Azóta is változatlanul a friss szubkulturális hajtásokat próbálja közvetíteni hónapról hónapra, illetve a masszív földalatti alap irányzatokat életben tartja. Nincsenek nagy szavak, dicshimnuszok az elmúlt 6 évről, mert felesleges, csak zene van és az arra való nyitottság, (mint ahogy eddig is). 2004-től kezdődően a mai napig közel 100 fellépő vendég fordult meg a Nádasdy-vár robusztus falai közt, amely vendégeknél soha nem volt szempont, hogy milyen magasan ragyog a nevük, aktuális népszerűségük, sokkal inkább fontos volt az, hogy mit tudnak átadni az elektronikus réteg zenei irányzatok világából, mennyire tudnak részesei lenni ennek a „civil" kezdeményezésnek, ami talán méltóan nyerte el az „anya" klub (AZK) mellett a (Artical Session) - kortárs elektronikus zenei klub nevet. Ezen számunkra jeles 6. évfordulón nem csak a zene szolgál majd az ünneplés eszközéül, mivel bemutatásra kerül egy szintén teljesen civil kezdeményezés eredményeként létrejött szubkulturális dokumentum film is: a Vakondok (rendezte: Csépai "Mc Fantom" Gábor, Matusik Szilárd). A filmvetítés 18 órakor kezdődik a pinceklubban és ingyenes, majd 21 órai kezdettel a zenés születésnapi hepaj veszi kezdetét, amelynek résztvevői lesznek név szerint: SpawnD, NoName aka Rocky, Subokid, Q the Physicist, és ha idő engedi akkor llkrndsz is prezentál majd néhány ünnepi taktust, továbbá meglepetés vendégként még suppah mc is beeshet a bulira, ha elfoglaltságai engedik. A zenei felhozatal ismét változatos lesz, de a fő irány a dubstep és a dnb lesz némi kategórián kívüli elektronikával fűszerezve! Várunk mindenkit szeretettel!

Részletek...

A-klub

Elektricity

Szolidarítva a sárvári Arctical-os szülinappal, az A-Clubban a mélységi, ámde lazulós 4/4 lesz a menü. Az esti warm up-ot Vidaotone mutatja be, míg főműsorban Selv és a régóta kitűnő zenéket író Pernau páros adagol.

Részletek...

Április 11., vasárnap

10:00 - Mesebolt Bábszínház - kamaraterem

IRGÜNC-BURGUNC - Esti hancúr-játék a Nappal és a Holddal

A Mesebolt Bábszínház 1-3 éveseknek szóló PÖTTÖM SZÍNHÁZ-i játéka

Az előadás alkotói:
H. Nagy Katalin, Császár Erika, Hideg Kitti mv., Németh Márta, Rápolti Mónika, Wunder Judit eh.

Te is tudod ugye, milyen jót lehet játszani este az ágyadban. Bújócskázni a paplan alatt, hegyet rakni a párnákból. De azt biztosan nem tudod, hogy a Nap, a Hold, a Szél is ott lakik - ha akarod. Sőt a nappal és az éjszaka is.
Nem kell hozzá más, csak néhány vers, mondóka, a takaród, a lepedőd, meg a kedvenc párnáid.

Gyere el a Pöttöm Színházba, vesd le a cipődet, és máris játszanak neked, veled a párnák, takarók, lepedők...

15:00 - Celldömölk, Kamaraszínház (Koptik Odó u. 2.)

Szabályos szabálytalanságok - Fülemüle

A Soltis Lajos Színház Társulat első éves gyerekstúdiósaink bemutató előadása.

Szereplők:
Bozánszky Anna
Marton Mercédesz
Rejtő Stefánia
Hartai Cintia
Piller Ádám
Kovács Petra
Dózsa Beáta
Poós Milán

Rendezte:
Pilnay Sára

Új hozzászólás