Nemzetközi Könyvajándék Nap a Berzsenyi Dániel Könyvtárban (febr. 14.)

2022.02.12. - 07:15 | vaskarika.hu - Fotó: iStockphoto

Nemzetközi Könyvajándék Nap a Berzsenyi Dániel Könyvtárban (febr. 14.)

Helyszín: Szombathely, Berzsenyi Dániel Könyvtár

Dátum: 2022.02.14.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár az idei évben már nyolcadik alkalommal csatlakozik a Nemzetközi Könyvajándéknaphoz. A pandémiás helyzet kicsit megváltoztatta az ajándékozás szokásos menetét, de nem tántorított el bennünket az olvasás örömének továbbadásában. Az idei évben is lesz titkos tartalmú becsomagolt könyvajándék és ismét könyveket ajándékoznak egy kicsiny óvoda gyermekeinek.

Világszerte február 14-én ünneplik a Nemzetközi Könyvajándéknapot. A kezdeményezés legfőbb célja, hogy minden gyermek átélhesse az olvasás őszinte örömét, találkozzon a könyvek sokszínű világával. A Berzsenyi Dániel Könyvtár az olvasás fontosságába vetett hittel áll a kezdeményezés mellé.

Február 15-én délelőtt Kámba, a Kertészkert Művészeti Óvoda udvarára látogatunk, ahová könyvajándékot viszünk. Az elmúlt évben hasonló csomaggal Gasztonyban, Csöngén, korábban Csipkereken jártunk.


Fotó: iStockphoto

Február 14. (hétfő)

- Könyves Vakrandira (12-19 óráig) várjuk a titkokat és az olvasást szeretőket. (A Vakrandi nem ismeretlen, korábban több könyvtárban, s az elmúlt évben nálunk is megvalósult.) Ezen a napon könyvtárunk előtti könyvespolcon találhatnak olvasóink becsomagolt könyveket. A könyvek tartalmát, műfaját csak egy-egy szóval áruljuk el. Így a választás egy rejtvény, a megoldásért járó jutalom a csomagolás alatt rejtőző kötet.

- Kollégáink közreműködésével ebben az évben is „hagyunk el" könyveket Szombathely különböző pontjain a Fő téren, buszon, vonaton, padon. A könyvajándékozás így a felnőttek számára is tartogat meglepetést, az elhagyónak pedig a játék izgalmát.

Öröm könyvet kapni, de az igazán szívből jövő öröm megajándékozni azzal másokat. A kezdeményezést nem szabad abbahagyni, éltetni kell évről évre, mert a Könyvajándékozás napjával a könyv, az olvasás különleges élményét hirdethetjük a könyvtár falain túl is.


Új hozzászólás