Ölelkezéseink – CD bemutató a Berzsenyi Könyvtárban

Képgaléria megtekintése2022.02.15. - 07:15 | Rozán Eszter - Fotók: Erdős Zoltán

Ölelkezéseink – CD bemutató a Berzsenyi Könyvtárban

Aradszki Zsombor-Balló László-Bujtás Ervin: Ölelkezéseink című lemezbemutatóját hallhatta a közönség a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Valentin-napon. Balló László verseit Bujtás Ervin énekes-dalszerző adta elő saját megzenésítésében, az esten közreműködött Szabó Tibor Jászai Mari-díjas színművész, a Weöres Sándor Színház igazgatója.

Valentin-napon mi másé lehet a főszerep, mint a szerelemé. Aradszki Zsombor - Balló László - Bujtás Ervin: Ölelkezéseink - CD bemutatója a szerelem világába kalauzolta a Berzsenyi Dániel Könyvtár közönségét.


Baráthné Molnár Mónika könyvtárigazgató köszöntő szavai után Balló László elmondta, hogy költői tevékenysége során 50 évig egyáltalán nem írt szerelmes verseket, majd amikor várostörténettel kezdett foglalkozni, a régi képeslapok nyomán végigjárta az eredeti helyszíneket. A Deák ligetben (ami ma a Múzeumpark) sajátos hangulat fogta el, maga előtt látta a száz évvel ezelőtti helyszínt, magába szippantotta az akkori atmoszférát, és hamarosan el is készült az első szerelmetes verse. Ezzel kezdődött a régies nyelven íródott költemények sorozata, melyekből hamarosan összegyűlt egy kötetre való. A könyv a Szülőföld Könyvkiadónál látott napvilágot, Olyan csodás!...címmel, mely felerészben szerelmes verseket tartalmaz, minden egyes vers mellett pedig egy korabeli hölgy képe található. Bujtás Ervin hét költeményt megzenésített, majd Szabó Tibor közreműködésével készítettek egy CD-t, egy zenés-irodalmi összeállítást. A hozzáértő zenészek és színművész által életre keltek a költemények, melyet Balló László úgy értékel, mint élete egyedülálló és különleges teljesítményét.

Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó igazgatója bevezetőjét Szabó Tibortól hallhattuk. Mi olyan csodás? Maga a nő, az élet forrása, mivel belőle bontakozik ki az élet. Férfi és nő nem létezhetnek egymás nélkül. A külföldiek úgy tartják, hogy a magyar nők szépek, de elsősorban a magyar férfiak tudják megmondani, hogy milyenek is a magyar nők. A szépség isteni ajándék, mellyel Isten elkényeztet bennünket. A nők minden művészet ihletadói. 

Miközben Bujtás Ervint és Szabó Tibort hallgattuk, valóban úgy éreztük, hogy különös atmoszférába csöppenünk, mely idilli és vonzó, egy letűnt kor tárul elénk, ami főleg a mostani felbolydult világunkban fontos, hiszen talán még jobban vágyunk egy kis megnyugvásra, mint bármikor. A szerelem örök, szólhat hozzánk régies nyelven vagy main, az üzenete ugyanaz marad.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás