Mitévő legyek? - kulturális elsősegélydoboz hétvégére

2010.04.16. - 03:20 | vaskarika.hu

Mitévő legyek? - kulturális elsősegélydoboz hétvégére

Helyszín: Vas megye

Dátum: 2010.04.16 - 18.

Ne kérje a kedves olvasó, hogy egy pársoros esszenciába tömörítsük össze a hétvége programjait, mert még ZIP-pel is aggályos lenne. Nem emelünk ki semmit, mert ebben a boxban amúgysem lehet szöveget formázni, tessen mindenki bőszen szkrollozni, fejet kapkodni és totálisan tanácstalannak lenni, hogy mitévő legyen a hétvégén! Egyébként tudja, hogy hívják a tétova rovarokat? Mitévő legyek!

Április 16., péntek

20.00 - SIC

Alvin és a Mókusok csendesülős koncert Oladon!

Április 16-án, pénteken ismét különleges zenei csemegében részesülhetnek azok, akik kilátogatnak a Savaria Ifjúsági Centrumba. A nem éppen nyugodt, visszafogott koncertjeiről híres Alvin és a Mókusok zenekar egy kis punk-rock pihenőre hívja a rajongóit és az érdeklődőket. Az alkalomhoz illően érkezés után ezúttal a színházterem felé kell venni az irányt, itt fognak felcsendülni az Alvin slágerek, úgy ahogy eddig még sohasem hallhattuk őket. A megjelenés kötelező minden fanatikusnak, és erősen ajánlott mindenkinek, aki fogékony az „egy kicsit másfajta" zenei csemegékre.

Kapunyitás este 8-kor, érdemes időben érkezni, hiszen az ülőhelyek száma korlátozott, a belépő 2000.- Ft.

Részletek...

20:00 - Malom Söröző

Blues Train-koncert a Malom Sörözőben

Szombathelyi blues zenészek a hangszerek mögött.

Belépés: díjtalan

Információ és asztalfoglalás: 06 (94) 349-372

Részletek...

21:00 - Sárvár, AZK

Voler Mouche lemezbemutató

Vendég: SzigorIgor

Részletek...

A-Club

Special House Night

Mint az a címből nyilvánvaló, a menü a house zenékről fog szólni ezen az éjen. Marfalkov aka Yoc a mélységi indíttatású négynegyedek híve, tolmácsolója, és nem utolsó sorban alkotója is. Pár éve összerakott, és azóta sem megjelentetett albuma nagy durranás lehetett volna, mint ahogy reméljük az ez esti set-je is az lesz. Blans a kicsit könnyedebb, befogadhatóbb vonalon kalandozik, és hajlamos szettjét szép leányok kérései miatt akár megbontani is. Pénteken tehát ház a házban!

Részletek...

Április 17., szombat

11:00 - Szombathely, Fő tér

A 2010. április 17. szombatra tervezett Tavaszköszöntő szökőkút nyitogató program a szombati Nemzeti Gyásznap miatt elmarad.

10:00 - 14:00 - Fressnapf Áruház

Örökbefogadási Nap

Április 17-én 10.00-14.00 óráig a Fressnapf Áruházban Szombathelyen és április 18-án 8.00-13.00 óráig az Oladi ÁMK-ban a Kisállat Vásáron várnak gazdira kölyök és felnőtt cicák és kutyák.

Táplánszentkereszt, Jókai Mór Művelődési Ház

HATtttttalmas lesz! - VI. „VAS-FILM" megyei filmfesztivál Táplánszentkereszten

2010. áprilisában ismét a Vas megyei Táplánszentkeresztre szegeződik a filmes szakma tekintete. Immáron hatodik alkalommal gyűlik össze a Vas megyei és megye-, ill. országhatáron túli filmesek tábora egy közös mozizásra. Írásunkban közöljük a részletes programot!

Részletek...

Kőszeg

2. SZŐLŐ ÉS KLÍMA KONFERENCIA
Kőszeg 2010. április 17.

10.00 A konferencia megnyitása (Kőszeg Chernel u. - Európa Ház)
10.00-10.05 Huber László
Kőszeg város polgármestere
10.05-10.15 Dunkel Zoltán
a Magyar Meteorológiai Társaság társelnöke

1. SZEKCIÓ

Elnök: Nowinszky László és Mikulás József
10.15-10.30 Varga Mária, Mikulás József
: A MIKROKLÍMA JELENTŐSÉGE 2009-ES ÉVBEN
10.30-10.45 Szőke Lajos
: NÖVÉNYVÉDELMI ELŐREJELZÉS A HELYI METEOROLÓGIAI MÉRÉSEK ALAPJÁN
10.45-11.00 Barczikay Gábor, Puskás János, Nowinszky László
: FEROMON CSAPDÁVAL GYŰJTÖTT TARKA SZŐLŐMOLYOK (Lobesia botrana Denis et Schiffermüller) EGYEDSZÁMA A KAPSZULA CSERE ELŐTT ÉS UTÁN
11.00-11.15 Puskás János, Nowinszky László
: FÉNYCSAPDÁZOTT SZŐLŐKÁRTEVŐ LEPKÉK EGYEDSZÁMA A HOLDFÁZISOK FÜGGVÉNYÉBEN
11.15-11.30 Hlaszny E., Ladányi M., Pernesz Gy., Bisztray Gy.
: A SZŐLŐ (Vitis vinifera L.) RÜGYFAKADÁSÁNAK ÉS VIRÁGZÁSÁNAK ELŐREJELZÉSE HELVÉCIAI MEGFIGYELÉSEK ALAPJÁN

KÁVÉSZÜNET (30 perc)

2. SZEKCIÓ

Elnök: Tar Károly és Dunkel Zoltán

12.00-12.15 Tar Károly: KORDONMŰVELÉSŰ SZŐLŐSOROK BESUGÁRZÁSÁNAK MATEMATIKAI MODELLJE
12.15-12.30 Varga P., Májer J., Németh Cs., Győrffyné Jahnke G., Szőke B., Báló B., Váradi Gy.:
SZÉLSŐSÉGES CSAPADÉK VISZONYOK KÁROS HATÁSÁNAK MÉRSÉKLÉSE, SZŐLŐÜLTETVÉNYEKBEN ALKALMAZOTT TALAJMŰVELÉSI ELJÁRÁSOKKAL TÖBB ÉV ÁTLAGÁBAN
12.30-12.45 Mika János, Lakatos Mónika, Dunkel Zoltán:
ÉSZAKMAGYARORSZÁGI BORVIDÉKEINK ÉGHAJLATI TENDENCIÁI
(1901-2008)
12.45-13.00 Andrea Kiss, Rob Wilson, Franz Holawe, István Bariska, Elisabeth Strömmer:
A 500-YEAR RECONSTRUCTION OF LATE-SPRING - SUMMER TEMPERATURES FOR THE REGION OF WESTERN HUNGARY AND EASTERN AUSTRIA, BASED ON BIOPHYSICAL INDICATORS
13.00-13.15 Puskás János, Németh László, Károssy Csaba, Kiss Zoltán, Zentai Zoltán:
A BOR MINŐSÉGE - KOMPLEX IDŐJÁRÁSI JELLEMZŐK ÉS A „SZŐLŐ JÖVÉSÉNEK KÖNYVE" BEJEGYZÉSEI ALAPJÁN
13.15-13.30 Schläffer Roland:
KŐSZEG-HEGYALJA ÉS KÖRNYÉKÉNEK SZŐLŐ ÉS GYÜMÖLCS TERÜLETEINEK VÁLTOZÁSA TÖRTÉNELMI TÉRKÉPEK ALAPJÁN
13.30-13.45 Németh Krisztina:
IDŐJÓS SZŐLŐ- ÉS BORÜNNEPEK

13:00 - Történelmi Témapark, Szombathely

Toborzónap a Savaria Legiónál

A Savaria Legio Egyesület 2010. április 17-én szombaton, 13 órától 17 óráig toborzó napot tart a Szombathelyi Történelmi Témaparkban, ahol a látogatók részletesen megismerhetik a Legio életét, a Történelmi Témaparkot és több más érdekes esemény részesei is lehetnek. Minden érdeklődőt szívesen vár az egyesület tagjai sorába.

Részletek...

Vasi Múzeumfalu, Szombathely

Szent György napi vásár részletes programja

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága közhírré tétetik, hogy sokadalom tartatik Szent György napja előtti szombat napon és vasárnapon, április hónapnak 17-dik és 18-dik napján a Vasi Múzeumfaluban.

Részletek...

10.00 - SIC

Aludj máskor! - 24 órás vetélkedő

A Körmendi Kulturális Központ Alternatív Diák Időtöltő Klubja és az MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálata szervezésében!

Részletek...

19.00 - AGORA-Művelődési és Sportház

Sakura 2010 - Ataru Taiko

A több ezer éves keleti kultúra és japán dobművészet megelevenedésének lehetünk tanúi.

A koncerten elhangzó művek betekintést engednek a szigetország lenyűgöző világába és a színpadi produkció egyfajta történelmi, kulturális keresztmetszetet ad vagy épp utazásra csábít.

A folyamatosan változó színpadkép is ezt erősíti, mintha más és más helyszíneken kalandozna a társulat és néző egyaránt. A látvány pedig önmagáért beszél... a díszlet, a fellépők ruházata és a részletesen kidolgozott koreográfia lebilincselő élményt nyújt. Ebből a sokszínűségből születik meg az a lelki feltöltődés, melyről időről-időre beszámolnak az ATARU TAIKO ütőegyüttes koncertjeinek látogatói.

Bővebb információ a www.ataru.hu honlapon olvasható.

A belépés díjtalan!

Részletek...

20:00 - Premier Cafe & Padlás Music Club

Depeche Mode Megaparti Szombathelyen!

Már csak pár nap van hátra az első WESTERN BLACK NIGHT rendezvényig, amit Szombathelyen a Premier Cafe & Padlás Music Club-ban tartunk 2010. április 17.-én. Az este folyamán fellép Magyarország egyik legnépszerűbb Depeche Mode Tribute Band-je, a BLACK CELEBRATION formáció. Tagságival a belépés ingyenes, ha más városból jöttök akkor az utaztatás is! Az egyszeri alkalommal belépő vendégek, 700 Ft-os áron részt vehetnek a rendezvényen.

Részletek...

A-Club

Breakbeat Massive

A breakbeat sem vész el, csak átalakul. A nagy zenei egybeolvadás nem hagyta érintetlenül a legütősebb középtempót sem. Beszivárogtak az elektro, a house, a tech és szinte minden vonal okosságai, de amíg az élő pergő dominál és a mézesbödön subok rezgetik a ház oldalát, addig nagy gond nem lehet. A fővárosi partiélet prominens brékügyi promotáló szerveződése, a BM látogat ezúttal az egyetemi klubba, a fővezér Metha, Mira és Lucky23 pakolja aktuális kedvenceit, warm up-ol Vidaotone.

Részletek...

Szombathely

Belvárosi shopping éjszaka hatalmas akciókkal!

Szombathelyen a tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismételten megrendezésre kerül a BELVÁROSI BEVÁSÁRLÓ SHOPPING est hatalmas akciókkal.

Időpont 2010. április 17. szombat

A belváros kereskedéseinek, üzleteinek, szolgáltatóinak 90 %-a részt vesz a programban.

A lényeg a meghosszabbított nyitva tartás. A legtöbb üzlet ezen a napon 21. illetve 22-óráig tart nyitva. A résztvevő üzletek 10-70 %-os kedvezményeket kínálnak és több helyen valamilyen programmal, kedvességgel várják a vásárlókat.

Lenne kedved napnyugta után a belvárosi üzleteket járni és SZÓRAKOZVA SOK AJÁNDÉKKAL a kezedbe vásárolni. MEGTEHETED! Amikor már a legtöbb üzlet bezárt végigjárhatod a CityWalker Night akcióban résztvevő belvárosi üzleteket. Ez az este nem csak azért izgalmas, mert az üzletek tovább (21.00, 22.00 óráig) tartanak nyitva és 10 - 70 %-os kedvezményeket kínálnak, hanem azért is mert néhányan különböző ajándékokkal, kedvességekkel, programokkal várnak!

Ne lepődj meg ha az egyik boltba betérve egy kiállításba csöppensz, vagy egy Dj.-set közepén találod magad, vagy éppen egy divatbemutatóba keveredsz. EZT az estét NE HAGYD KI!!!

Ha pedig még bulizni is szeretnél ezen a napon, megteheted az After Partyn a Cafe Mólóban 23.00 órától Dj. Radnai Péter a Playboy magazin főszerkesztője keveri a zenét egészen reggelig. De lesz még Playboy Energy Drink italakció hostessekkel, rengeteg ajándékkal, AVON illatfelhő és Hajhosszabbító -show is!

Április 18., vasárnap

Vasi Múzeumfalu, Szombathely

Szent György napi vásár részletes programja

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága közhírré tétetik, hogy sokadalom tartatik Szent György napja előtti szombat napon és vasárnapon, április hónapnak 17-dik és 18-dik napján a Vasi Múzeumfaluban.

Részletek...

8:00 - SIC

Kisállatvásár

Április 17-én 10.00-14.00 óráig a Fressnapf Áruházban Szombathelyen és április 18-án 8.00-13.00 óráig az Oladi ÁMK-ban a Kisállat Vásáron várnak gazdira kölyök és felnőtt cicák és kutyák.

Táplánszentkereszt, Jókai Mór Művelődési Ház

HATtttttalmas lesz! - VI. „VAS-FILM" megyei filmfesztivál Táplánszentkereszten

2010. áprilisában ismét a Vas megyei Táplánszentkeresztre szegeződik a filmes szakma tekintete. Immáron hatodik alkalommal gyűlik össze a Vas megyei és megye-, ill. országhatáron túli filmesek tábora egy közös mozizásra. Írásunkban közöljük a részletes programot!

Részletek...

15.00- 19.00 - Szentgotthárd, Színház

Ezoterikus Nap a Színházban

Részletek...

17:00 - Kőszeg , Jurisics vár

Várvidéki históriák - Reneszánsz udvar - Családi program

Programok:

  • Kőszegi Darabontok vonulása, Díszőrség (közös fotózási lehetőség)
  • Be-Jó Történelmi Táncegyüttes bogyó és zászlóforgatók bemutatója a Savarello Régizene Együttes muzsikájára
  • Szombathelyi Néptáncműhely-Őriszigeti Magyar Néptáncegyüttes - Savarello reneszánsz táncház
  • Károly Róbert Történelmi Hagyományőrző Egyesület és Grimer Történelmi Hagyományőrző Egyesület
  • Lovagi bajvívás és apród próba Közös fotózási lehetőség

A várudvari programot 17:50-kor zárjuk, hogy a közönség odaérjen a Lovagteremben 18.00 órakor kezdődő színpadi produkcióra.

 

Új hozzászólás