A jövő zenészei adtak gálahangversenyt a Bartók Teremben

Képgaléria megtekintése2022.03.03. - 01:15 | Büki László 'Harlequin'

A jövő zenészei adtak gálahangversenyt a Bartók Teremben

Tizenegy tehetséges zenésznövendék lépett fel a Savaria Szimfonikus Zenekar és a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium közös hangversenyén március 1-én a Bartók Teremben.

A Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola a Savaria Szimfonikus Zenekarral karöltve rendezi meg évről-évre legtehetségesebb növendékeinek zenekari gálakoncertjét a Bartók Teremben.

A jövő zenészei címet viselő szimfonikus zenekari koncert az iskola zeneművészeti tagozatának egyik legjelentősebb éves reprezentatív eseménye. A március 1-i hangversenyen a legjobb teljesítményt nyújtó zenésznövendékek mutatkozhattak be virtuóz szólódarabokkal a szimfonikus zenekar kíséretében.

A zenekart Thomas Kornél vezényelte, az est házigazdája Paulik Ákos tanszékvezető volt. 

Rápli Róbert, a művészeti szakgimnázium igazgatója köszöntőjében kiemelte, az intézmény legtehetségesebb növendékeinek, azaz a jövő zenészeinek bemutatkozási lehetőséget adó hangversenyt több mint 10 évvel ezelőtt Mérei Tamás, a szimfonikusok egykori igazgatója hívta életre.

A műsorban elhangzó művek és szólistáik:

Vivaldi: g-moll concerto - Kovács Johanna (fuvola)
Sosztakovics: 1. Gordonkaverseny 1. tétel - Varga Eszter
Köhler: g-moll fuvolaverseny I.tétel - Zavaczki Aliz
Bruch g-moll hegedűverseny 1 tétel - Káldy Márton
Rimszkij-Korszakov: B-dúr harsonaverseny II. III. tétel - Tavasz Botond
Mendelssohn: d-moll koncertdarab 2 klarinétra - Babos Anna, Vadász Jázmin
Cimarosa: Kettősverseny I.tétel - Sipos Luca, Zavaczki Aliz (fuvola)
Popper: Magyar Rapszódia - Sebestyén Virág (gordonka)
Weber: F-dúr Fagottverseny I. tétel - László András Benedek
Francaix Klarinétverseny 1.tétel - Tóth Domonkos

A hangversenyt követően Kiss Barna, a szimfonikusok igazgatója és Molnár Dániel, a szakgimnázium zeneművészeti igazgatóhelyettese adott ajándékot és emléklapot a fellépőknek.

Kiss-Vincze Eszter fuvolaművész a gálahangversenyen legemlékezetesebb produkciót nyújtó növendék zenei előmenetelét segítette anyagi támogatással, amit ezúttal Zavaczki Aliz fuvolista kapott.

Mérei Tamás szülei idén először adtak díjat, kifejezetten csellistáknak. A díjat Kiss Barna igazgató adta át Sebestéyn Virágnak és Varga Eszternek.

A szimfonikus zenekar igazgatója a gálahangverseny történetében először honorálta bérletes nagykoncert-fellépéssel egy növendék kivételes tehetségét. Döntése alapján Tóth Domonkos (klarinét) léphet fel a Savaria Szimfonikus Zenekarral.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás